ZMAJEVI: E moj slijepi narode…

ZMAJEVI: E moj slijepi narode…
Foto: Adis Alić/072info

Na adresu naše redakcije stigao je tekst o narodu Bosne i Hercegovinu i reakcijama tokom utakmica reprezentacije BiH na SP-u u Brazilu, a koji prenosimo bez intervencija.

Draga moja Bosno i Hercgovino, dragi moj „narode“ Bosne i Hercgovine, prkosne zemlje naše…

Sjetimo se rata u našoj državi, sjetimo se patnje koju je narod preživio, sjetimo se naših najmilijih koji nisu imali priliku da i oni ono malo lijepog vide. Jeste li ikad zamislili kolika bi možda sreća jednog šehida bila da je gledala našu prkosnu, našu borbenu državu na svjetskom prvenstvu? Ne, niste nikad o tome razmišljali. Sjetite se malog Hajre, kolika bi tek njegova sreća bila da je vidio našeg Džeku, našeg Spahu kako vrti loptu na terenima Brazila?

Ne, niste o to razmišljali.. Niste imali vremena, zašto?

Pa eto najbitnije je bilo, psovat, kudit, vrijeđat naše Zmajeve, naš ponos, jedini konac sreće u ovoj državi bez uspjeha, u državi kriminala i krađe. Da, da to je tako. Šta ćes Bože, valjda smo mi narod takav, sebi smo najgori, pa onda nije ni čudno kad vidimo mačke i mačore na vlasti da rade što im volja.

Gledam utakmicu BiH – Nigerija, vidjeh poraz naših zlatnih dječaka, i jedino što mi je palo napamet „ eeh sad mačke u vladi kolo vode“. Jeste, kolo vode. Svjesni su bili da će imati mjesec dana mira, mjesec dana da kradu, da štete narod, a da narod to i ne primjeti. Maah’ neće narod primjetiti sad su njima centar pažnje Zmajevi glupi, nesposobni, bezobrazni, pa onaj Pape seljačina sijeda, nekuluturna, koji ne zna šta je odijelo. Kaže pa i jest papak, mog’o je odijelo obući kad je kren’o na prvenstvo.

E moj narode, moj dragi prkosni narode, narode slijepi, eto neka su vam naši Zmajevi dno dna, neka Pape ide s mjesta selektora, ali sjetit ćemo se svi mi, za mjesec, dva i reći ćemo sami sebi „ehh kad sam se veselio kad je Vedator zabio gol pa smo došli do Brazila, aa tek kad su naši Zmajevi ponosno koraknuli na Marakanu, i čuvali se za grb naše države. Pašće nam i napamet taj nesuđeni gol našeg Dijamanta, al brate kad se sjetimo i onog golčine protiv Irana, a tek onog malog Bešića ma budala čovjek igr’o je ko zvijer, najbolji je bio. Pa ćemo se okrenuti prema nekom i reći ee brate jes’ ti vidio kad ga je Vranješ zabio?? A Bogami i onaj mali Sven, ma onaaj rođak Papetov, brat Sušić kako je asistir’o Pjani majstoru.. eeee „

Eto dragi moj narode, hajmo još malo da Zmajevima nabrajamo, da ih vrijeđamo, da govorimo da je Spaha mafija, da Spaha tuče svoje igrače, da Spaha ima jeb**e ljude iza sebe, da Spahi niko ništa ne smije reći, piiih Spaha majstore,  a kad se sve „stiša“ shvatit ćemo svi mi da su Zmajevi i naš Pape momčina jedini konac sreće za koji smo se hvatali mjesecima, da su oni jedini osmijeh izmamili bolesnim sugrađanima našim, da su oni jedini donijeli veo sreće poslije silnih poplava i ponovne patnje naroda našeg.

Zmajevi hvala vam, hvala što ste se trudili, hvala što ste nas usrećili, hvala što pomažete narodu našem, hvala Džeko, hvala Spahiću, hvala Sušiću mlađem i starijem, hvala Begoviću, hvala Vedo, hvala Miske, hvala Kološinac, hvala Bešićuu.. hvala reprezentacijo Bosne i Hercegovine, hvala za sreću, za osmijeh, za svaki skok, za svaku akciju na svjetskom prvenstvu. Hvala i tebi sudijo što si pokaz’o našem narodu kakav je. Doći će svima u glavu nekad, pa ćemo opet bodrit i skakat za Zmajeve naše. Vidjet će Zmajevi ovu poruku, i neka znaju da njihov trud uzaludan nije, neka se nastave trudit, a doći će narodu iz gu***e u glavu J Volim te Bosno, volim te Heregovino, volim vas Zmajevi dragi, prkosni, ponosni.

A.J.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE