Zmajevi nakon još jednih bolnih kvalifikacija: Pokazali smo obraz, moramo naučiti našu igru

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Bh. nogometaši Ermedin Demirović i Dennis Hadžikadunić u izjavama nakon poraza od Ukrajine u posljednjem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo istakli su da žale zbog još jednim neuspješnih kvalifikacija, ali da su svi igrači dali sve od sebe i ostavili srce na terenu.

Demirović je rekao da su igrači željeli pokazati “obraz” nakon poraza od Finske, a posebno se zahvalio navijačima BiH na podršci unatoč lošim rezultatima.

“Mogu reći da smo sve dali danas, borili smo se i ostavili srce na teren. Željeli smo pokazati obraz i ja mislim da smo dali sve od sebe, a na kraju možda nismo zaslužili ovakav rezultat. Ipak, tako je to u nogometu, male greške se odmah pretvaraju u golove… Dali smo sve od sebe, idemo dalje”, rekao je Demirović i dodao:

“Iskreno da vam kažem, nisam očekivao ovakvu podršku. Hvala svima koji su došli, a mi ćemo dati sve od sebe da u narednim kvalifikacijama pokažemo da možemo i moramo bolje. Zato smo tu, da budemo bolji nego što smo bili protiv Finske.”

Medijima se obratio i štoper bh. tima Dennis Hadžikadunić koji je rekao da je naš tim “na pravom putu.”

“Po meni smo igrali jako dobro prvo poluvrijeme, a u drugom su nas oni više napadali i malo nesretno smo primili prvi gol. Igra se otvorila, a mi smo napadali i oni su nam iz kontre postigli drugi gol. Po meni smo jako dobro igrali do meča protiv Finske gdje nismo radili ono što znamo, a to je jedina utakmica koju smo mogli puno bolje odraditi”, rekao je Dennis Hadžikadunić i nastavio:

“Sve utakmice smo ostavili srce na teren, a nadam se da ćemo naučiti našu igru i da to radimo još bolje. Na pravom smo putu da to bude još bolje, blizu smo…”

Podsjećamo, Zmajevi su kvalifikacije završili na pretposljednjoj četvrtoj poziciji sa sedam osvojenih bodova.