Zmajevi noćas u St. Louisu igraju protiv Obale Slonovače

Podijelite vijest

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovne večeras u St. Louisu igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Obale Slonovače. Bit će to prvi test za izabranike selektora Safeta Sušića u pripremama za svjetsko prvenstvo u Brazilu.

 Selektor Sušić je uoči treninga na stadionu “Edward Jones Dome” izjavio kako vjeruje da će ovaj put navijači BiH otići zadovoljni, jer “prošli put smo ih razočarali s rezultatom”. No, naglašava da pobjeda za njega nije prioritet u ovoj utakmici.

“Imam iskustva sa svjetskih prvenstava i mogu reći da ni dobra igra ni pobjeda ne bi trebali da nas zavaraju niti loša igra ni poraz da nas razočaraju. Sjećam se kako smo 1984. godine igrali dobro u prijateljskim utakmicama, a nismo uspjeli proći ni grupnu fazu. Opet tokom priprema za Mundijal u Italiji 1990. igrali smo loše, ali smo se plasirali u četvrtfinale”, kazao je Sušić. 

Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević navodi da je Obala Slonovače kvalitetna ekipa s puno dobrih individualaca. 

Drogba je njihov najbolji igrač, ne igra na nekadašnjem nivou, ali bez obzira na to neće biti jednostavno igrati s njima, kazao je. 

Trening je protekao u dobroj atmosferi, a jedino je Ermin Bičakčić radio po posebnom programu.

Utakmica Obala Slonovače – BiH igra se u petak u 19.30 sati po lokalnom vremenu (subota 01.30 po srednjoevropskom vremenu).