Portal 072info

Zmajevi odradili drugi trening, policija i vojska ih čuva s puškama

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su odradili i drugi trening u Guaruji, u Brazilu, kojeg je osiguravao veliki broj policajaca, pa i sa dugim cijevima, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Selektor Safet Sušić radio je sa svih 23 igrača, a punim intenzitetom trenirali su i oni koji su se do sada žalili na povrede.

“Zadovoljni smo gostoprimstvom. Domaćini se maksimalno trude da nam ugode i sve je super. Što se tiče mene, još uvijek mi nedostaje malo snage i kondicije, ali dobro se osjećam i bit ću potpuno spreman do početka Svjetskog prvenstva i meča sa Argentinom“, rekao je Mensur Mujdža, i dodao: 

“Test utakmice sa Meksikom i Obalom Slonovače bile su teške. Puno smo putovali, mijenjali vremenske zone, što se odrazilo na nas. Tako da u timu vlada blagi umor. No, sve će biti uredu i spremno ćemo dočekati početak Mundijala.“

Na pitanje brazilskog novinara šta misli o Neimaru, desni bočni igrač u bh. timu odgovorio je: 

“On je jedan od najboljih igrača svijeta, a Brazil jedna od najjačih reprezentacija. Suvišno je trošiti riječi o Neimaru i Brazilu. Ali neće im biti lako, imaju tešku skupinu i morat će se dobro potruditi.“

Mostarac Toni Šunjić, stoper nacionalnog tima BiH, osvrnuo se i na teške klimatske uvjete u Guaruji, gdje vlada velika vlaga i sparno vrijeme. 

“Nije kao u Hercegovini, vrijeme je teško“, rekao je Šunjić.  

U vezi sa mečom BiH protiv Argentine, Šunjić je podsjetio da je Argentina jedna od najjačih reprezentacija u svijetu.

“Argentina je jedna od najjačih reprezentacija u svijetu. Posebno napadački, gdje su Messi i Aguiero. Bit će nam teško protiv njih, ali dat ćemo sve od sebe, pa šta bude“, poručio je Šunjić.

AA

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box