Portal 072info

Zmajevi odradili drugi trening, policija i vojska ih čuva s puškama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su odradili i drugi trening u Guaruji, u Brazilu, kojeg je osiguravao veliki broj policajaca, pa i sa dugim cijevima, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Selektor Safet Sušić radio je sa svih 23 igrača, a punim intenzitetom trenirali su i oni koji su se do sada žalili na povrede.

“Zadovoljni smo gostoprimstvom. Domaćini se maksimalno trude da nam ugode i sve je super. Što se tiče mene, još uvijek mi nedostaje malo snage i kondicije, ali dobro se osjećam i bit ću potpuno spreman do početka Svjetskog prvenstva i meča sa Argentinom“, rekao je Mensur Mujdža, i dodao: 

“Test utakmice sa Meksikom i Obalom Slonovače bile su teške. Puno smo putovali, mijenjali vremenske zone, što se odrazilo na nas. Tako da u timu vlada blagi umor. No, sve će biti uredu i spremno ćemo dočekati početak Mundijala.“

Na pitanje brazilskog novinara šta misli o Neimaru, desni bočni igrač u bh. timu odgovorio je: 

“On je jedan od najboljih igrača svijeta, a Brazil jedna od najjačih reprezentacija. Suvišno je trošiti riječi o Neimaru i Brazilu. Ali neće im biti lako, imaju tešku skupinu i morat će se dobro potruditi.“

Mostarac Toni Šunjić, stoper nacionalnog tima BiH, osvrnuo se i na teške klimatske uvjete u Guaruji, gdje vlada velika vlaga i sparno vrijeme. 

“Nije kao u Hercegovini, vrijeme je teško“, rekao je Šunjić.  

U vezi sa mečom BiH protiv Argentine, Šunjić je podsjetio da je Argentina jedna od najjačih reprezentacija u svijetu.

“Argentina je jedna od najjačih reprezentacija u svijetu. Posebno napadački, gdje su Messi i Aguiero. Bit će nam teško protiv njih, ali dat ćemo sve od sebe, pa šta bude“, poručio je Šunjić.

AA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME