Portal 072info

Zmajevi i Zmajice ne odustaju od borbe: Kladionice nisu krive za manjak u državnoj kasi

Privatna poduzeća koja se u Federaciji Bosne i Hercegovine bave igrama na sreću već mjesecima ne odustaju od svoje borbe i neumorno pozivaju javnost te medije da im se pridruže, ali i napokon pogledaju istini u oči jer, kako navode, „krivci za manjak novca u državi nikako nisu i nikad neće biti poduzeća koja uredno izmiruju sve svoje obveze, a to su privatne kladionice“…
Kladionica kojoj i samo ime poziva na borbenost – „Zmajevi“ d.o.o. iz Zenice, pridružila se i javnoj borbi za spašavanje radnih mjesta svojih zaposlenika.

Odgovornost mene kao direktorice poduzeća, ali i ljudskost prema svim zaposlenima je došla do nove razine. Danas svi zajedno stojimo na ovoj liniji fronte i borimo se zadržati svoja radna mjesta. Nas 256 odlučni smo ustrajati u borbi te zajedno s našim poslodavcima ne bježimo niti od prosvjeda ispred zgrade Vlade u Sarajevu. Zajedno smo sa svim kolegama iz ostalih privatnih poduzeća,
rekla je za Stranicu.ba direktorica ovog poduzeća Aida Delić.

„Zmajevi“ su jedna od najmlađih privatnih kladionica u Federaciji BiH, ali ne zaostaju ni po čemu za svim ostalima. U posao su ušli spremni na sve izazove koje im je spremila bh. administracija te ažurno odgovaraju svim zakonskim regulativama koje se odnose na poduzeća koja se bave igrama na sreću.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Imamo 123 uplatna mjesta diljem BiH. Radimo po Zakonu o igrama na sreću, poštujemo regulativu i ne dozvoljavamo da nas svrstavaju u kategoriju poduzeća koja rade u sivoj ekonomiji. Jasno je kako ne želimo šutjeti o svemu što nam se radi, jer znamo da nismo ni krivi, a ni dužni. Manjak novca u državnom proračunu nisu prouzročile kladionice već oni koji štite dužnike i u bescjenje prodaju državni kapital, dodala je direktorica Delić.

Privatne su kladionice informirale javnost o svim podacima koje se odnose na uplate poreza te napominju kako će, njih 13 privatnih poduzeća, u ovoj godini uplatom poreza činiti 3,2% ukupnog proračuna Federacije BiH. Preciznije, u ovoj će godini uplatiti oko 80 milijuna KM u proračun FBiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zaposlenima u kladionici „Zmajevi“ nije jasno zašto se dozvoljava ovakva vrsta manipulacija.

Nije nam jasno zašto nitko ne povuče provjeru odgovornosti ministrice Jelke Milićević i premijera Fadila Novalića, jer oni su ti koji javnosti daju netočne informacije o privatnim kladionicama. Premijer nas je vrijeđao, u intervjuima iznosi podatke koji nemaju nikakve veze s nama, a ministrica nas naziva „žrtvama političkog kompromisa“. Zar Zakon FBiH ne vrijedi za premijera i dopremijerku?, pita se direktorica kladionice „Zmajevi“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodala je kako će, zajedno uz svih 5.500 zaposlenih u ostalim privatnim poduzećima koja se bave igrama na sreću, i osobno stati rame uz rame u svakoj borbi za spašavanje radnih mjesta.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME