Zmija ugrizla sedmogodišnjeg dječaka

Sedmogodišnjeg dječaka iz Vukovara je u subotu u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru ugrizla zmija otrovnica riđovka.

Kako piše lokalni portal Press 032, dječak je u Centru bio zajedno s ocem i dvije mlađe sestre, a do ugriza zmije došlo je dok su djeca razgledavala izložene eksponate iz rata.

Prema riječima dječakovog oca Dragana, djeca su šetala okolo sve dok dječak Rafael nije došao do njega i rekao da ga je ugrizla buba za nogu. Kad je otac pogledao desnu nogu dječaka, odmah je znao da se radi o ugrizu zmije otrovnice.

U razgovoru za Press 032 otac je rekao kako je oko rane bilo dosta krvi te da je odmah još malo istisnuo kako bi izbacio otrov. Djecu je brzo pokupio, javio supruzi šta se dogodilo i krenuo prema vukovarskoj bolnici kako bi pomogli sinu. U razgovoru s njim sin mu je rekao da mu je muka, da ga boli trbuh te da mu se magli pred očima.

  • Sin mi je rekao kako je vidio kao neko gnijezdo po čemu sam zaključio da se radi o riđovki čije šare tako izgledaju. Potvrdili su mi to i iz Udruženja zmijolovaca. Radilo se o klasičnom takozvanom mokrom ugrizu što znači da je zmija pustila otrov, ali ga očigledno nije imala dovoljno ili ga nije ugrizla kako treba. Inače, ugrizi zmija otrovnica i neotrovnica su različiti i po tragovima na koži se odmah može znati o kakvoj zmiji se radi – kazao je Dragan Stevanović u razgovoru za Press 032.

Liječnici su zbrinuli Rafaela koji je dobio infuziju i ostao u bolnici 24 sata. Poslije toga je pušten na kućno liječenje.