Portal 072info

Značajna donacija kompanije Linde gas BH Gorskoj službi spašavanja Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nastavljajući provoditi politiku društvene odgovornosti kompanija Linde gas BH d.o.o. Zenica donirala je Gorskoj službi spašavanja Zenica opremu koja im je potrebna za njihovo kvalitetnije djelovanje.

Radi se o opremi koja je neophodna za rad spasilaca na terenu u svim uvjetima, kao i opremi koja se koristi prilikom pružanja prve pomoći unesrećenim licima.  Dio donirane opreme koristi se i za brzo stavljanje ćamaca u pogon za spašavanje na vodi.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Donaciju je uručio direktor Linde gas BH d.o.o. Zenica Emir Berbić koji je tom prilikom istakao da je ovo samo nastavak aktivnosti društvene odgovornosti kompanije Linde koja pokušava da učestvuje u podršci kvalitetnih projekata u BiH.

Emir Berbić - Linde
Berbić: Društvena odgovornost jako bitna za kompaniju

– Svi smo se uvjerili prije dvije godine koliko je neophodno da članovi Gorske službe spašavanja imaju kvalitetnu opremu i da mogu brzo reagovati. Ova donacija samo je mali doprinos u onome što njima treba da bi uvijek bili spremni pomoći unesrećenim osobama na teritoriji koju pokrivaju, naglasio je Berbić.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

U Gorskoj službi spašavanja su zadovoljni doniranom opremom. Kako kažu svaka donacija je dobro došla obzirom na nikakva ulaganja vlasti u ovu oblast.

Ervin Skender-GSS Zenica
Skender: Opremanje GSS-a treba biti obaveza društva

– Uprkos činjenicama da je u situacijama kakve smo imali u maju 2014.godine izlazak na teren GSS-a od životnog značaja, odnos nadležnih prema ovim službama i dalje je gotovo ingnorantski. Ova oprema koju smo dobili od kompanije Linde sigurno će nam mnogo značiti u našem boljem opremanju i, što je jako važno, većem samopouzdanju naših spasilaca kada izlaze na teren da pomažu ljudima jer će imati kvalitetnu i provjerenu opremu, izjavio je Ermin Skender, predsjednik Gorske službe spašavanja Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Direktno.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6