Znaci da si u vezi sa mobilnim telefonom

Tehnoimageloški uređaj bez koga danas teško možemo da zamislimo dan – njegovo veličanstvo mobilni telefon, postao je zamjena za društvo, partnera… Ovo su znaci da si u vezi sa telefonom!

Samo, prije nego što počneš da čitaš, provjeri da li ti je puna baterija na mobilnom!

Počinje uglavnom, ali ne i obavezno, tako što svom omiljenom uređaju daš ime onog trenutka kada ga kupiš. Ako nakon toga uhvatiš sebe da se svakog jutra budiš i, sa osmijehom na licu, prvo posežeš za svojim telefonom (samo još fali da mu kažeš: “dobro jutro”), smatraj da ste već na početku “veze”.

Nakon nekog vremena, tvoj telefon te poznaje bolje nego ti samog sebe. On uvijek zna kada si malo više popio, jer poruke koje šalješ izgledaju otprilike ovako: “adjioipunesjiošv”.

Mobilni telefon je kriv za svađu sa tvojim pravim partnerom ili partnericom, koji ti konstantno prebacuju da bi trebalo da prestaneš da “buljiš u taj svjetlucavi ekrančić”. A tebi dođe da se izviniš telefonu što ga oni tako nazivaju.

Baš te briga što ste se posvađali, sve je OK dok ti imaš svoju srodnu dušu, ovaj spravu – mobilni telefon.

Tvoji prijatelji postaju zabrinuti za tebe. A ako nisu zabrinuti, onda ih barem nervira što se neprestano dopisuješ sa nekim i ne ispuštaš svoju novu “ljubav” iz ruku.

Pokušavaš da im objasniš, ali jednostavno ne postoje riječi kojima možeš da opišeš kako se osjećaš u svojoj novoj “vezi”. Probaj ovako: “Uvijek je tu kada mi zatreba”, osim ukoliko ga ne zaboraviš negdje.

Kada smo već kod zaboravljanja, još jedan znak koji otkriva da si “u vezi” sa svojim mobilnim telefonom je panika koja se javlja kada shvatiš da si ga negdje zaboravio. Takvo osjećanje te vjerovatno ne bi obuzelo ni kada bi zaboravio da se obučeš i izašao go iz kuće!

Da ne govorimo o tome kako bi izgledalo da ga negdje slučajno izgubiš – vjerovatno bi “bolovao” nakon raskida u krevetu barem nekoliko dana.

Vaša “veza” je toliko jaka da više ne znaš šta da radiš sa rukama ukoliko ne držiš mobilni telefon. Zato svakih pet sekundi posežeš za njim, samo da ga pipneš, makar na kratko…

Ništa te uveče ne uspavljuje bolje nego kada se ušuškaš u krevet, pozoveš nekog mobilnim telefonom ili “čeprkaš” po starim slikama, porukama…

A onda se ujutru probudiš i sve ispočetka – budiš se sa osmijehom na licu i ideš pravo u zagrljaj čudesnom malom uređaju!

Ukoliko misliš da ne bi mogao da preživiš dan bez mobilnog telefona, jasno je da ste u “ozbiljnoj vezi”. Ipak, pazi da ne pretjeraš jer, koliko god da je ova spravica korisna, teško da i ona osjeća isto prema tebi!

Vijesti.ba