Znaci kako da prepoznate da li je neko idealan za vas

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

„Leptirići“ u stomaku znaju biti simpatični i podsticajni, ali oni nisu dovoljni da bi veza započela, a kamoli održala. Kompatibilnost je ključna u prepoznavanju dvije osobe kao savršene jedna za drugu. To može biti podudaranje u hrani, ljubavi prema ljubimcima, poštovanju vremena. Eksperti na polju upoznavanja savjetuju da se fokusirate na one životne navike na koje inače ne obraćate pažnju kada krećete da se zabavljate sa nekim.

1. Tražite mimo uobičajnog tipa.

Ukoliko imate ustaljeni tip muškarca sa kojim ne uspijevate da ostvarite uspješnu vezu, vrijeme je da potražite nešto drugačije. Osnivač servisa za upoznavanje parova „Meaningful Connections“ Fay Goldman objašnjava da držanje za jedan isti tip muškarca može da vas zarobi u prošlost,  i savjetuje da upoznajte nekog ko odudara od ustaljenih standarda koje ste postavili. Na taj način proširujete sopstvene vidike.

ČITAJ JOŠ:  Zagrljaj prijevremeno rođenih blizankinja oduševio svijet, roditelji ovjekovječili dirljiv trenutak

2. Oboje imate sličan ukus za hranu.

Ukoliko se pronalazite u hrani koju jedete, to govori mnogo o kompatibilnosti, objašnjava potpredsjednicaservisa za upoznavanje Selective Search Claire Wexler. Možda ste oboje vegetarijanci ili oboje volite da isprobavate novu kuhinju, i sve dok ste na isto strani oko toga šta želite da pojedete, idealni ste jedno za drugo.

– Ukoliko je jedan osoba avanturistički nastrojena prema hrani, dok je druga jako izbirljiva, to može da predstavlja itetakav problem u vezi – ističe Wexler.

3. Oboje ste ljubitelji pasa.

– Ako vi vašeg psa doživljavate kao dijete i člana porodice a vaš partner ne, onda to može da predstavlja ogroman problem – tvrdi Wexler.

Između ostalog možete se prepirati oko higijene i toga da li ljubimac treba da spava sa vama ili ne, a partner može biti i ljubomoran u odnosu na ljubav koju poklanjate psu. Takva veza je neodrživa na duži period.

ČITAJ JOŠ:  Sedmica teških aspekata

4. Djeluje suviše fino.

Žene često posežu za „lošim momcima“, jer vjeruju da ih to najviše privlači. Međutim, ako želite dugoročnu vezu onda vam treba neko ko je suprotan lošem momku, tvrdi Goldman. Ovo se naročito odnosi onda kada niste sigurne da li vas suviše fin muškarac privlači ili ne.

– Pružite šansu takvoj osobi, jer često se dešava da vas njihova ličnost privuče – ističe Golmdan.

5. Imate isti osjećaj za vrijeme.

Bilo da oboje tačno dolazite na sastanak u ugovoreno vrijeme, ili deset minuta ranije, to što ste sinhornizovani po pitanju poštovanja vremena je nagovještaj da možete dobro funkcionisati skupa.

– Ako vi stalno dolazite na vrijeme, a on uvijek kasni 15 minuta (ili obratno), počećete da se osjećate kao da ne poštuje vaše vrijeme – objašnjava Wexler.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: Ekipa filma „Prestige“ putuje u London (VIDEO)

On dodaje da se takve veze nisu pokazale uspješnim i da je poštovanje vremena izuzetno bitno među partnerima.

6. Oboje volite isti nivo neurednosti.

Bilo da ste oboje veoma pedantni ili vam ne smeta kada su vam stvari malo razbacane po stanu, biti na istoj strani je veoma korisno kada je riječ o kompatibilnosti.

– Različita stanovišta o urednosti može da dovede do toga da se partneri raziđu. Iako na početku djeluje kao sitnica, ova različitost često preraste u značajnu frustraciju. Partner koji je pedantan često misli za ovog drugo da ga zanemaruje i ne poštuje njegove želje, dok neuredan partner urednog smatra napornim i dosadnim – objašnjava Wexler.

Ukoliko se vas dvoje poklopite u ovim životnim navikama, bićete sjajan par.

GODISNJICA
MARKETING