Znanost kaže: Evo što (dokazano) privlači muškarce!

Plavuše ili brinete? Duga ili kratka kosa? Puno šminke ili prirodniji look? Evo što zaista (ne) privlači muškarce!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Što muškarci vole vidjeti na ženama, a što ne vole? Sigurni smo da ste ovo pitanje, u različitim varijacijama, pročitali bezbroj puta. Nepresušna tema koju će lifestyle portali ‘cijediti’ do kraja svijeta, i na koju po pravilu nude paket od 5 ili 10 random odabranih tipičnih odgovora, proganjat će vas do zadnjeg dana života. A vi ćete uvijek iznova klikati, u nadi da će vam se jednom ponuditi neki revolucionaran odgovor, postavljen na dobrim znanstvenim temeljima.

ČITAJ JOŠ:  Kćerka Zdravka Čolića se pohvalila torbicom koja košta više od 8.000 KM

Mi vam nećemo pružiti tu toliko traženu revoluciju, ali ćemo se prisjetiti nekoliko najzanimljivijih rezultata znanstvenih istraživanja. To cijeloj priči daje kakvu-takvu težinu.

1. Boja kose

Brinete ispred plavuša | Ilustracija | Foto: Mango

Brinete ispred plavuša | Ilustracija | Foto: Mango

 

Plavuše se možda više zabavljaju, slobodno vrijeme provode u vicevima, usto i dobro zarađuju, ali u očima suprotnog spola ipak nisu najprivlačnije. Prema jednoj studiji iz 2008. godine, muškarci najviše vole brinete. Pritom većina ispitanih dužinu kose nije ocijenila kao nešto presudno.

ČITAJ JOŠ:  Nebični prizori: “Gladna stabla” progutala klupe, bicikle, saobraćajne znakove…

2. Make-up

Ilustracija | Foto: Dolce & Gabbana

Ilustracija | Foto: Dolce & Gabbana

 

Evo još jednog dobrog razloga da na Instagramu objavite svoju #nomakeupselfie fotografiju. U sklopu istraživanja koje je proveo The Quarterly Journal of Experimental Psychology, ispitanim muškarcima pokazane su fotografije žena koje nose različite količine make-upa, a oni su onda birali najprivlačenije i najneprivlačnije. Iste fotografije pokazane su i ženama, a njihov zadatak bio je pogoditi što će se muškarcima svidjeti. Zaključak? Ispitane žene mislile su da muškarci vole vidjeti puno više šminke nego što su to rezultati istraživanja pokazali.

ČITAJ JOŠ:  Šta će se dogoditi s motorom automobila ako u vožnji ostanete bez goriva?

3. Muškarce privlače žene s dugim rukama

Nemate kilometarski duge noge poput brazilske manekenske milijunašice Gisele Bündchen? E pa, nema razloga za brigu! Duge ruke muškarcima bi mogle biti privlačnije od dugih nogu, bar ako je vjerovati

GODISNJICA
MARKETING