Znate li gdje se nalazi jedna od najpoznatijih “terasa Instagrama”

Screenshot 1 35

Jedna od najprepoznatljivijih terasa sa Instagram fotografija nalazi se u sklopu fotografskog studija Taht u Istanbulu, posebno opremljenog prostora za slikanje turista, koji je postao nezaobilazna destinacija prilikom posjete ovom gradu.

Taht foto studio iz Istanbula prilagodio se modernim zahtjevima tržišta, opremivši poseban prostor namijenjen za slikanje turista, uz cjelokupnu scenografiju i odjevne kombinacije, a upravo su fotografije sa terase u sklopu studija najprepoznatljivija razglednica ovog grada.

Sa prepoznatljive terase koja se nalazi na vrhu zgrade u Istanbulu pruža se jedan od najljepših na ovaj grad. Iako se na prvi pogled čini da je u pitanju kafić ili restoran uređen u tradicionalnom stilu, riječ je o unaprijed pripremljenom prostoru koji se iznajmljuje.

Iako grad Istanbul predstavlja turističku atrakciju sam od sebe, popularnost ove lokacije u posljednje vrijeme nadmašila je ostale znamenitosti grada, što potvrđuju brojne fotografije sa društvenih mreža, a posebno Instagrama.

Ulaz košta 100 turskih lira (11,50 eura), a u okviru te cijene možete iznajmiti i tradicionalnu tursku odjeću.

Također ponuda fotografskog studija obuhvata i profesionalni photoshooting, fotografisanje vjenčanja te snimanje videa.

https://www.instagram.com/p/CMKZmnul9y-/?utm_source=ig_embed&ig_rid=98bc43d8-765a-41bf-b650-c90da209ae3f