Portal 072info

Znate li kako izgledaju popularni Teletabisi!?

Skoro da nema djeteta, ali i odraslih koji nisu gledali ili ne znaju za popularne Teletabise. Četvorka, Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa i Po su djeci širom svijeta bili svakodnevna omiljena emisija za gledanje, aIi je malo onih koji znaju kako izgledaju osobe iza maski popularnih likova.

 Kada su se Teletabisi prvi put pojavili na kanalu BBC-a 1997. godine, odmah su postali poznati među gledaocima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Neki su mislili da je serija djelo genija, odličan edukativni sadržaj za jednogodišnjake, drugi da je čak i užasavajući, ali je sigurno da je serija bila veoma čudna.

Originalni Tinky Vinky je Dave Thompson, koji je napustio seriju zbog “kreativnih razlika”, što je dovelo do mijenjanja glumaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Četrdesetogodišnja glumica Pui Fan Lee je glumila slatku crvenu Po, a nakon završetka emisije pojavljivala se u mnogim BBC-jevim emisijama za djecu predškolskog uzrasta. Glumila je i u filmu “Dnevnik Bridget Jones, kao i u nekim serijama.

Igračica Nikky Smedley je glumila je Laa-Laa-u, a svojevremeno je kazala da je radila i 11 sati dnevno u kostimu te da joj je bilo nepodnošljivo toplo i teško. Nakon Teletabisa, pripremala je koreografiju za dječiju emisiju “Boohbah” i radila je kao dječiji pripovjedač u školama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Četrdesetdevetogodišnji godišnji John Simmit je glumio Dipsyja, popularnog lika među obožavateljima. On je i danas komičar, a bavio se time i prije uloge Dipsyja, što mu je pomoglo na snimanju. U roku od 18 mjeseci je postao popularan i pojavio se u magazinu “The Face”, gdje je proglašen za komičara kojeg svako treba vidjeti.

Klix/6yka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME