Znate li kako pravilno očistiti radijator?

radijator 5771
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Uoči sezone grijanja obavezno morate temeljito očistiti radijatore od prašine budući da su nevjerojatni sakupljači prašine.

Dobro je poznato kako prašina koja se nakuplja unutar radijatora zadržava toplinu što u konačnici znači kako ćete morati potrošiti više na zagrijavanje prostorije.

Stoga obavezno redovito usisavajte svoje radijatore, jer će to pomoći ne samo u zaštiti od alergija, nego i da vaše grijanje uvijek radi na optimalnoj razini.

Budući da se topli zrak diže, a hladni zrak pada, on sa sobom vuče prašinu i tako se nakuplja u unutrašnjosti vašeg radijatora.

Vanjske površine rebrastih, pločastih i cijevnih radijatora treba održavati blagim sredstvima koja neće oštetiti njihovu površinu. Ako imate radijator izrađen od posebnih materijala, oni ponekad zahtijevaju specijalna sredstva za održavanje jer se često sastoje od različitih materijala pa se držite uputa.

Prvi korak u čišćenju radijatora je, naravno, usisavanje kojim ćete očistiti prašinu s, oko i ispod vašeg radijatora, a ako imate posebne nastavke možete pokušati usisati i dublje dijelove radijatora.

Dobra ideja je uzeti i specijalne četke s uskim nastavkom koji možete gurnuti direktno u radijator ili iza njega kako biste maknuli prašinu, piše tportal.

Za teško dostupne dijelove isprobajte i ovaj način: uzmite dugački štap i na vrh stavite krpu koju ćete dobro pričvrstiti i zatim gurajte po stažnjem dijelu radijatora. Ponavljajte to na svakom dijelu vašeg radijatora, sve dok ne uklonite većinu (ako ne i svu) prašinu.

Savjet više: Prašinu možete ukloniti i iznutra i sa stražnje strane vašeg radijatora uz pomoć fena. Dakle, samo usmjerite fen na utore na vrhu vašeg hladnjaka i uključite. Ostaci prašine na taj će se način spustiti dolje izvan radijatora no prije nego krenete u akciju obavezno zaštitite pod.

GODISNJICA
MARKETING