Portal 072info

Znate li koji je vaš sretan dan?

Svaki dan u sedmici, kao i svaki horoskopski znak, ima planetu koja vrši najsnažniji uticaj, pa na taj način možemo rasporediti svoje aktivnosti tokom sedmice prema zodijaku.

Ponedjeljak je dan kojim vlada Mjesec, prvi radni dan u sedmici, kada obično oko sebe imamo dosta ljudi, pa je povoljan za sklapanje poznanstava i partnerstva, kao i za prijateljska i porodična okupljanja. Kako Mjesec upravlja našim osjećajima, dan je upravo stvoren za njih, a najbolje će se snalaziti Rakovi kojima je Mjesec vladar.

Utorak je dan kojim vlada Mars što nas obično ispunjava energijom i samopouzdanjem, što ovaj dan čini idealnim za rješavanje nagomilanih problema i prelaženje prepreka koje smo do sada smatrali nepremostivima. Naravno, agresivni Mars utiče na komunikaciju pa je bolje ne ulaziti u svađe. Dan je kao stvoren za Ovnove kojima je Mars vladar, a nije loše ni Škorpijama kojima Mars vlada u saradnji s Plutonom.

Srijeda je dan kojim mudro upravlja Merkur, pa ga treba iskoristiti za mentalni rad bilo koje vrste – od čitanja, pisanja, studiranja, do učenja novih vještina. Komunikacija je naročito dobra srijedom, pa pokušajte što više sastanaka zakazati upravo za taj dan. Blizanci i Djevice osjećat će se naročito ugodno na dan kojim upravlja njihov vladar Merkur.

Četvrtak kontroliše Jupiter, planeta sreće, optimizma i pozitivne energije, pa je upravo taj dan najbolji za suočavanje s velikim problemima. Sreća koju nosi Jupiter pomaže pri ostvarenju neizvjesnih ciljeva, stoga, četvrtak je vaš dan ako imate takvih poslova. Strijelci i Ribe uživat će četvrtkom.

Petak je dan kad najjači uticaj ima Venera, šarmantna planeta koja će vam pomoći da uživate u zadnjem radnom danu i početku vikenda. Kako je Venera planeta ljubavi, svi romantični susreti trebali bi se odigravati upravo petkom, a najbolje će se snalaziti Bikovi i Vage.

Subota je dan kojim upravlja Saturn, planeta odgovornosti, discipline i organizacije koja će sve što nije savršeno pripremljeno zanemariri. Subotom obratite pažnju na detalje i poslušajte svaki mudar savjet koji dobijete. Najbolji je Jarcu i Vodoliji, kojem je Saturn suvladar uz Uran.

Nedjelja, zadnji dan sedmice donosi vladara Sunce, što je jasan znak da je to dan odmora, opuštanja i plemenitih aktivnosti. Dobro je biti darežljiv i ljubazan prema ljudima, jer vas Sunce upravo tjera prema tome. Dan kao stvoren za Lavove.

zenskiportal.ba

Podijelite članak