Portal 072info

Znate li koliko je magnezija potrebno ženi, a koliko muškarcu

nuts 1436875 1280 696x409 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mogi pate od nedostatka magnezija koji se često manifestira grčevima u listovima nogu.

Bol se najčešće javlja u noći tijekom spavanja. Mišići se odjednom počinju grčiti, listovi postanu tvrdi kao kamen i izrazito bolni, a nerijetko se grčenje širi i na stopalo. Bol je tako jaka da se osoba naglo budi.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Nakon toga nemoguće je vratiti se ugodnom noćnom snu. Čak i kad grčevi popuste i nestanu, ostaje osjećaj napetosti i strah od ponovnog napada boli.

Od ove neugodne pojave posebno pate žene, a bolna buđenja česta su i kod osoba koje se amaterski bave sportom, starijih ljudi i oboljelih od šećerne bolesti.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Činjenica da do grčeva najčešće dolazi noću proizlazi iz prirodne oscilacije razine magnezija u tijelu. Preparate magnezija najbolje je uzimati uvečer kako bi se spriječio pad razine ovog minerala u ranim jutarnjim satima. Na taj način omogućava se učinkovita noćna zaštita i spriječava pojava bolnih grčeva u listovima, uz miran san.

Također, magnezijev klorid može biti i sastavni dio kupki za opuštanje, te može poslužiti prilikom izrade šumećih kuglica. Magnezij dokazano doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava te smanjenju umora i iscrpljenosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Ukoliko ste se prepoznali, evo nekoliko stvari koje biste trebali znati ako patite od nedostatka magnezija.

Magnezij, ukoliko se govori o dodacima prehrani, može se nabaviti u različitim kemijskim i farmaceutskim oblicima. Najzastupljeniji na našem tržištu su magnezijev oksid, magnezijev citrat, magnezijev klorid, u farmaceutskim formulacijama kao što su šumeće tablete, prah, kapsule ili tablete. Ženama je otprilike potrebno 250 – 280 mg dnevno, a trudnicama i muškarcima nešto više, oko 350 mg.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6