Znate li po čemu je današnji datum poseban?

Screenshot 1 91

Današnji datum je poseban po ciframa koje ga čine, a predstavlja matematičku rijetkost i neće se ponoviti u našem životu. Istovremeno datum je palindrom i ambigram što znači da se isto čita unazad i naprijed, kao i naopačke.

Palindrom se, prema Oksfordskom rječniku, definira kao “riječ, fraza ili sekvenca koja se čita unazad kao naprijed.” Dok je ambigram, s druge strane, kaligrafski dizajn koji izgleda isto kada se gleda naopačke.

Posljednji put palindrom se desio 11. februara 2011. godine, a sljedeći put će se ponoviti nakon 11 godina odnosno 3. marta 2033. godine.

Pored zanimljive kombinacije brojeva priča o ovom jedinstvenom datumu se ovdje ne završava. Još jedna činjenica koja je zaintrigirala korisnike društvenih mreža, posebno korisnike Twittera, jeste da datum pada u utorak koji je drugi dan u sedmici.

U numerologiji broj 2 nosi posebno značenje i povezuje se s pojačanom intuicijom i osjetljivošću, kao i snagom i moći koja dolazi iz povezanosti i saradnje.

Dakle, datum koji se sastoji od šest dvojki, ovisno o tome kako ga napišete, vrijedi označiti u svom kalendaru.

Zapravo, rekordan broj parova u Singapuru je zbog značenja datuma već iskoristio priliku da održi svoje vjenčanje 22. februara 2022., što ga je učinilo i romantičnom prilikom.

Broj 22 je čak značajniji od jednocifrene cifre, jer se smatra “glavnim brojem” u numerologiji, a ovaj poseban datum ne sadrži jednu, već se cifra 22 ponavlja tako da je duhovna energija posebno naglašena.

Analizirajući situaciju na nebu astrolozi ističu da na ovaj datum dolazi do Plutonovog povratka koji se inače povezuje s transformacijom i moći, a kroz historiju su ovakve tranzicije bile obilježene značajnim promjenama.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDok cijeli svijet vidi jedno, srbijanski tabloidi ostaju vjerni megafon Rusije na Balkanu
Sljedeći članakUpaljen alarm: Dijelove BiH će pogoditi vjetar jačine do 75 kilometara na sat