Znate li zašto su banane uvijek broj 1 na vagi u trgovinama?

1633266698 banane 750x500 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kroz povijest su banane tradiocionalno bile najprodavanije voće u dućanima, a ni danas se situacija nije previše promijenila o čemu svjedoči podatak američkog trgovačkog diva Walmarta koji je u 2015. naveo kako su banane u njihovim trgovinama najprodavaniji proizvod godine.

Situacija u BiH je jednaka: Banane su uvijek u prvih pet najprodavanijih proizvoda u svakoj trgovini, od kvartovskog granapa sa svega nekoliko namirnica do velikih trgovačkih lanaca. Uz to, kada se oznakama za vaganje pristupa abecednim redom, banane su također na vrhu liste. Naravno, proizvodi poput artičoke, ananasa ili avokada abecedno dolaze prije banana, ali zbog svoje popularnosti i učestalosti kupovanja banane su zadržale broj 1 na vagi.

Zanimljivosti o bananama

Na svijetu postoji tisuću vrsta banana, a uzgajaju se u 150 različitih država. Banane nisu sezonsko voće jer se mogu uzgajati cijelu godinu, a najviše banana konzumira se u Ruandi: 279 kg banana po glavi stanovnika.

Prehrambena industrija koristi skalu od 7 boja kako bi utvrdila zrelost banana, neki preferiraju potpuno zelene banane koje kuhaju prije konzumacije, dok drugi kupuju skoro smeđe banane koje su zbog svoje slatkoće odličan dodatak kolačima i raznim kućnim napitcima, piše Klik.

GODISNJICA
MARKETING