Zolja do Vučićeve kuće stigla iz Doboja?!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da je završeno DNK vještačenje i da na oružju pronađenom u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića postoje tragovi najmanje tri lica.

Stefanović je na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove rekao da je riječ o takozvanim miješanim DNK tragovima.

Odgovarajući na pitanje poslanika Nove Srbije Dubravke Filipovski, ministar je rekao da je vještačenje pokazalo da postoje tragovi tri lica na ručnom bacaču, ručnim bombama i na municiji.

863390-stefanovic03-betaphoto-foto-marko-rupena
Nebojša Stefanović

Objasnio je da su tragovi jedni preko drugih i dodao da je u tom slučaju veoma teško utvrditi ko je donio oružje.

Kako je rekao, istraga se intenzivno nastavlja. Otkriveno je da je zolja proizvedena u jednoj od fabrika namjenske industrije na prostoru bivše Jugoslavije i da je dospjela u Doboj, pa potom u Jajince.

Stefanović je naveo da je malo vjerovatno da je oružje slučajno donijeto u šumu da bi se tu odložilo i ponovio da se istraga u vezi sa tim nastavlja.

Stefanović je jučer rekao da je utvrđeno porijeklo jednog dijela naoružanja, odnosno da dio ručnog bacača, “zolje”, potiče sa ratišta iz Hrvatske, a da dvije od četiri bombe potiču sa ratišta iz BiH, sa područja Sarajeva.