40 2


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić iskazao je punu podršku Savezu sindikata policijskih službenika u BiH u njihovom nastojanju za poboljšanje radnopravnog statusa, te segmenta u vezi sa visinom njihovih primanja.

– U posljednje vrijeme svjedoci smo odliva kadrova iz policijskih agencija na nivou BiH, što direktno utiče na bezbjednost i kvalitetno obavljanje poslova. Žalosno je što vlast nema razumijevanja za policijske službenike i Granične policije, Sipe i drugih policijskih agencija, koji nose veliki teret globalnih problema, migrantske krize i pandemije virusa korona i prvi su na udaru u primjeni određenih mjera – istakao je Galić.

Predstavnici sindikata godinama upozoravaju na izuzetno loše plate, tačnije da su zaposleni u policijskim agencijama na nivou BiH najlošije plaćeni u odnosu na zaposlene na drugim nivoima vlasti u BiH, što predstavlja veliki problem tokom zapošljavanja i odabira kadrova, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se dodaje da su uslovi u kojima rade policijski službenici na nivou BiH jako loši, izazovi sve veći, a podršku u njihovoj borbi iskazao je Galić.

– Ovim putem apsolutno podržavam sindikat u nastojanju da se ispune uslovi dostojni jednog policijskog službenika koji ulaže trud, a i život, za bezbjednost ove zemlje – rekao je Galić.