Portal 072info

Zoran Radić ostavio inžinjersku diplomu i posvetio se stolarskom zanatu

f 108
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zoran Radić (40), diplomirani inžinjer telekomunikacija iz Bratunca, nije se dugo bavio svojom profesijom.

Kvalitetno drvo

Kratko je radio u Beogradu i vratio se u rodni Bratunac, gdje je otvorio servis za mobitele. Kada je vidio da su dijelovi i popravka mobitela skupi, zatvorio je servis i posvetio se stolarskom zanatu, koji je u djetinjstvu naučio od oca Todora. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Danas u svojoj stolarskoj radionici proizvodi kuhinje, drvene krigle za pivo i „kukse“ (šolje) za kafu, koje se dosta koriste u evropskim zemljama.

Kaže da za njegove proizvode treba plemenito drvo, kao što je hrast, jasen, trešnja i drugo, koje je veoma skupo i ta vrsta drveta od drugih ima bolju termoizolacionu osobinu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kako kaže, obrada drveta zahtijeva poseban odnos, kreativnost i nježnost, a ponajviše ljubav i strpljenje. Toga mu, veli, ne manjka, jer mu je drvo još u djetinjstvu ušlo u krv, a tu je i porodična tradicija.

Gotov proizvod
Gotov proizvod

Finalna obrada

– Drvo mora biti dobro suho i koje je raslo na sunčanim terenima. Takvo drvo kupujem kao poluproizvod, po potrebu u odgovarajućim količinama. Obrađujem ga na ne baš modernim mašinama, režem na odgovarajuće dijelove, sklapam, lijepim najkvalitetnijim ljepilom za drvo, a zatim slijedi finalna obrada, lakiranje i pakovanje za tržište – pojasnio nam je Radić. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Prepoznatljivi u regionu

Radić kaže da svoje krigle i šolje, koje su postale prepoznatljive u regionu i šire, reklamira i prodaje preko društvenih mreža.  

Kaže da je cijena potvrda kvaliteta svakog proizvoda. Cijena drvene šolje je 40, a krigli od 40 do 60 maraka, zavisno od veličine i vrste drveta.

Njegove proizvod kupuju vlasnici atraktivnih ugostiteljskih objekata, a dosta ima i pojedinačnih kupaca, koji ove proizvode kupuju za rođendanske poklone.

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6