Zukan Helez o incidentu u kafiću: Šokiran sam, podvalili su mi

zukan

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Zukan Helez prokomentarisao je na Facebooku incident koji se desio sinoć u kafiću u Bugojnu, a kao problem navodi objave pojedinih medija i lokalne političare iz SDA.

– Jutros sam bio, blago rečeno, šokiran objavom pojedinih portala da sam, navodno, napravio neki problem u Bugojnu, u gradu u kojem živimo moja porodica i ja. Vrhuška SDA Bugojno je, naime, preko svog direktora KSC-a u Bugojnu osmislila još jednu podvalu javnosti. Zamislite izjavu lokalnog direktora kadra SDA “Zukan je ušao u objekat i sarkastično se nasmijao”, zatim “jednom je pogledao prema našem stolu”, i gle’ čuda “negdje rukom nešto pokazivao”. Vrhuška SDA Bugojno koja je ogrezla u kriminalu i korupciji ne dozvoljava ljudima u svojoj blizini da se nasmiju i to po njihovoj procjeni da je zaBoga osmijeh bio sarkastične prirode – napisao je.

Zukan Helez je ponosan na svoje političko djelovanje.

– Želim da kažem da sam ponosan na svoj dosadašnji politički rad i djelovanje, ako su mi najveće zlo sarkastični osmijesi. Zukan Helez nema vila i stanova po Sarajevu i drugim destinacijama u BIH, niti u inostranstvu, niti ima velike bankovne račune, što moji Bugojanci dobro znaju. Funkcioneri SDA iz Bugojna samo za 2-3 godine mandata na lokalnom, kantonalnom ili federalnom nivou posjeduju po 5-6 stanova, više poslovnih prostora i drugih nekretnina. E pa gospodo iz SDA, ako već tužilaštvo ne radi svoj posao, za počinjeni višemilionski komentar i korupciju, onda mi morate dozvoliti barem da se nekad sarkastično nasmijem – poručio je.

Kazao je da se neće ustručavati da objavi imena funkcionera i njihovu imovinu.

– U narednom periodu moj zadatak će biti da javno objavim imenom i prezimenom šta vi, funkcioneri SDA iz Bugojna posjedujete i to da građani porede sa Vašim imovinskim kartonima koje ste popunili na početku mandata i naravno, sve to uz sarkastičan osmijeh – zaključio je. 

IZVORAvaz
Prethodni članakDodikova nervoza raste kako se približava vraćanje duga od milijardu maraka!
Sljedeći članakSaobraćajna nesreća kod Visokog: Prevrnuo se automobil, povrijeđeni otac i maloljetni sin