Zukorlićeva supruga imenovana za pomoćnika ministra prosvjete

z 13
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o imenovanju prof. dr. Elme Elfić Zukorlić na mjesto pomoćnika ministra prosvjete sa resornim zaduženjem za unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju, saopćeno je danas iz Stranke pravde i pomirenja na čijem je čelu bivši sandžački muftija i aktuelni poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić.

Kako su saopćili iz ove stranke, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić će nastojati da doprinese očuvanju i razvoju obrazovanja na jezicima nacionalnih zajednica i manjinskih naroda.

U saopćenju se ističe i da je Elma Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Odsjeku ekonomskih nauka Internacionalnoga univerziteta u Novome Pazaru kojeg je 2002. godine osnovao njen suprug Muamer Zukorlić.

Također je na istom univerzitetu obnašala i funkcije generalnog menadžera, rukovodioca Odsjeka i predsjednice Univerziteta.

Inače, Elma Elfić Zukorlić je jedna od dvije supruge Muamera Zukorlića, aktuelnog poslanika u Skupštini Srbije i bivšeg predsjednika skupštinskog odbora za obrazovanje i nauku.

GODISNJICA
MARKETING