Portal 072info

Župan Šišljagić sa saradnicima u ZDK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

b93548241b050b6b1375f87b0061c0b0_XL

U okviru međuuniverzitetske saradnje Univerziteta Zenica i Osječkog sveučilišta, u Zenici je realizovan susret predstavnika ovih visokoškolskih ustanova. Posebnost tog susreta sadržan je u činjenici da je održan i sastanak u Vladi Zeničko-dobojskog kantona sa delegacijom Osječko-baranjske županije koju je predvodio župan prof.dr.sc. Vladimir Šišljagićsa saradnicima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U gotovo dvosatnom razgovoru gosti su informisali ministre u Vladi Zeničko-dobojskog kantona o aktivnostima Osječko-baranjske županije na planu oživljavanja poljoprivrede kao glavnog resursa ovog dijela Republike Hrvatske. Od posebne važnosti bio je dio razgovora koji se odnosio na konkurisanje županije na predpristupne evropske fondove prije ulaska Hrvatske u Evropsku uniju.

Munib Husejnagić, premijer ZDK u ostavci i upan Vladimir  Šišljagić su ocijenili ovaj susret izuzetno korisnim i zaključili da je ovo početak saradnje na regionalnom nivou. Naime, prostora za saradnju korisnog za obe strane ima u gotovo svim oblastima o kojima je bilo riječi na susretu, a to su prije svega obrazovanje (Univerzitet Osijek ima desetogodišnju saradnju sa nekoliko fakulteta iz Zenice), zdravstvu, školstvu, energetisi i drugim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME