Portal 072info

ZVANIČNO: Lionel Messi potvrdio da ostaje u Barceloni!

B5BECE7A CB72 47C7 AF8B 496E88BADA71
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Argentinski nogometaš Lionel Messi zvanično je potvrdio da će ostati u Barceloni i naredne sezone jer je nemoguće da neki klub plati otkupnu klauzulu od 700 miliona eura.

Messi je u razgovoru za Goal.com, koji je ujedno i ekskluzivno dobio njegov intervju, rekao da je želio napustiti klub nakon nove blamaže u Ligi prvaka, ovaj put nakon poraza od Bayerna u četvrtfinalu rezultatom 8:2. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“U klubu se vode činjenicama da nisam rekao za svoj odlazak prije 10. juna kada smo uveliko igrali La Ligu. To je ujedno i razlog zbog kojeg ću ostati u klubu jer mi je predsjednik rekao da je jedini način da odem taj da platim 700 miliona eura, što je nemoguće”, rekao je Messi i dodao:

“Postojao je i drugi način, a to je bila tužba, a moram reći da nikada ne bih išao na sud protiv Barcelone jer je to klub koji volim i koji mi je pružio sve u životu. Ovaj klub je moj život i ovdje sam sve stvorio”, smatra Messi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dalje, Messi je rekao da je čitava njegova porodica plakala kada je rekao da želi napustiti klub. 

“Kada sam supruzi i djeci prenio svoju želju da odem, nastala je drama. Cijela porodica je počela plakati, moja djeca nisu željela napustiti Barcelonu niti promijeniti školu”, istakao je Messi pa nastavio govoriti o razlozima svoje odluke:

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Gledao sam u budućnost i želio se takmičiti na najvišoj razini, osvajati naslove, takmičiti se u Ligi prvaka… U tom takmičenju možete pobijediti ili izgubiti, može biti teško, ali morate se takmičiti. Mi smo se u Rimu, Liveproolu i Lisabonu raspadali, a sve to me navelo na razmišljanje o odluci”, kaže Messi.

Nakon toga otkrio je da je sin Thiago plakao i molio ga da ostane u Barceloni. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Mateo je još uvijek mali i ne shvata šta znači otići negdje drugo i živjeti na drugom mjestu nekoliko godina. Thiago, on je stariji, nešto je čuo na TV-u i pitao me. Nisam želio da zna bilo šta o prisiljavanju da ode na drugo mjesto i da mora steći nove prijatelje, čak mi je plakao i govorio: ‘Ne idemo’. Bilo je to jako teško jer sam donio jako tešku odluku”, istakao je Messi i na kraju dodao:

“Volim Barcelonu i nigdje neću otići da nađem bolje mjesto od ovoga. Ipak, imam pravo odlučiti. Htio sam potražiti novi cilj i novi izazov, a moja supruga me u svemu podržava. Želio sam pobjednički projekat i osvajanje naslova s klubom kako bi nastavio činiti Barcelonu velikim klubom. Istina je, s druge strane, da već dugo nema nikakvog projekta ili bilo čega, oni stoje u mjestu i prekrivaju rupe”, ističe Messi koji je dodao da predsjednik nije održao datu riječ.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 11
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Navijači Barcelone oduševljeni: Duboki pasovi Pjanića posljednji put viđeni u Ćavijevoj eri

072info.com

Večeras će čitava BiH gledati Barcelonu: Čekamo lijepe vijesti za Pjanića

072info.com

Kako će izgledati početni sastav Barcelone u prvoj utakmici nove sezone

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)