Zvanično: Miralem Pjanić je novi nogometaš Barcelone

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ono o čemu se danima pisalo i pričalo sada je dobilo konačnu potvrdu, reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić novi je nogometaš katalonskog velikana – Barcelone.Nakon devet godina u Italiji Pjanić će karijeru nastaviti u La Ligi i to u jednom od najvećih klubova svijeta. Bit će to treća “Liga petice” u kojoj će zaigrati vezni nogometaš Zmajeva.

Pjanić je karijeru počeo u redovima Metza, a potom je 2008. godine prešao u Lyon u kojem je igrao do 2011. godine. Nakon toga je pet sezona proveo u redovima Rome, a 2016. godine prešao je u Juventus.

U suprotnom pravcu će Arthur Melo. Vrijednost Arthurovog transfera je 70 miliona eura, dok je vrijednost Pjanićevog transfera 60 miliona eura. U suštini Juventus će doplatiti 10 miliona eura za Brazilca.

Dvojica igrača su, kako su prenijeli italijanski i španski mediji, još jučer potpisali svoje ugovore nakon što su obavili ljekarske preglede u Torinu.

Barcin veznjak Arthur stigao je u subotu uvečer u Italiju privatnim letom da bi jučer u J Medical centru u Torinu obavio preglede.

I Pjanić je na istom mjestu obavio ljekarske pod nadzorom Barceloninih doktora koji su doputovali našem veznjaku na noge jer još postoje određene komplikacije oko putovanja zbog koronavirusa.

Sky Sport Italila je sinoć objavila kako na ljekarskim pregledima nije bilo problema pa su obojica potpisali petogodišnje ugovore, što je danas i potvrđeno.

Klubovi su imali potrebu da transfere okončaju do 30. juna kako bi ih prikazali u finansijskim knjigama za sezonu 2019-20, iako će igrači razmijeniti klubove tek u sezoni 2020-21, koja neće početi prije septembra.

Klix