Portal 072info

I ZVANIČNO POTVRĐENO U KAKVOM JE STANJU SCHUMACHER: Svjestan je svega oko sebe?!

michael-schumacherNakon više od tri mjeseca kome Michael Schumacher (45) razmatra se mogućnost da slavni vozač formule 1 bude iz bolnice premješten u specijalizovanu ustanovu

Menadžerica legedardnog vozača Formule 1 potvrdila je te vijesti, ali i demantovala da supruga legendarnog pilota planira preurediti posebnu kuću za svoga supruga.

Štaviše, menadžerica Sabine Kehm tvrdi da je Schumi pokazao znakove oporavka. Iako se ne može pomjerati, i navodno je izbugio četvrtinu tjelesne mase – svjestan je, tvrdi ona, svega oko sebe.

“Michael je pokazao znakove da je svjestan svega oko sebe te se polako budi”, rekla je Kehm, a prenosi Bild. Ipak, teško je provjeriti koliko su ovi navodi tačni.

U objavi za medije njegova je menadžerica rekla kako je Michael sve bolje.

“Michael je napravio pomake na svojem putu. Njegovi najbliži i liječnički tim u bolnici u Grenobleu uz Michaela je od početka njegove teške borbe. Od početka vjerujemo u napredak, a sada smo posebno optimistični”, kaže Kehm.

Michael Schumacher 29. 12. 2013. godine teško je ozlijedio glavu na skijalištu nedaleko od Meribela u Francuskoj. Od tada se nalazi u komi, a današnje vijesti najbolje su u posljednja tri mjeseca. Više informacija o stanju bivšeg vozača Formule 1 menadžerica nije željela dati.

“Hvala vam svima što se toliko brinete za Michaela, no molimo vas za razumijevanje. Ne želimo otkrivati detalje liječenja kako bi zaštitili Michaelovu privatnost, ali i privatnost njegove obitelji. Isto tako, želimo omogućiti doktorima da rade svoj posao u miru”, dodala je menadžerica legendarnog Nijemca.

doznajemo.com

Podijelite članak