Zvanično se ukida plaćanje paušala za grijanje

Gradsko vijeće Zenice,jučer je usvojilo Prijedlog odluke o izmjenama uslova za isporuku i preuzimanje toplotne energije iz vrelovodne mreže.Pojednostavljeno rečeno,od naredne sezone zvanično se ukida plaćanje paušala za grijanje.Podsjetimo, Vijeće je ranije donijelo odluku o ukidanju paušala za privremeno isključene stanove i kuće.

Direktor Javnog preduzeća „Grijanje“, Sead Kaknjo, naglašava,da su odlukom Konkurencijskog vijeća obuhvaćeni uslovi za isporuku toplinske energije, prema tome riječ je samo o završetku postupka i ništa se suštinski ne mijenja.Znači, građani koji su privremeno isključeni sa sistema grijanja neće više dobijati račun za paušal od iduće sezone,kaže Kaknjo.

Odluka Gradskog vijeća,dodao je Kaknjo,imaće dalekosežne posljedice po rad javnog preduzeća „Grijanje“, jer se u prihodima gubi više od 800.000 KM, što će biti vrlo teško namiriti.

Na nedavnom sastanku svih toplinara sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, koji je održan u Zenici,učesnici su jednoglasno istakli da je riječ o jednostranoj i ishitrenoj odluci Konkurencijskog vijeća, te da struka nije konsultovana po tom pitanju.

Zenicainfo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE