Mahir Mulalic5 e1623577596104 750x424 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
Kurbani 2021

Mahir Mulalić iz Gračanice novi je pobjednik muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Dvadesetčetverogodišnjak koji je bez dileme zaslužio pobjedu, mišljenja su svi koji su pratili ovo muzičkog takmičenje.

Osim talenta koji posjeduje i koji je pokazao, malo je onih koji znaju da iza Mahira stoji teška životna priča. Svoju pobjedu je, kako je poručio, posvetio majci koja je preminula prije tri mjeseca.

„Ovo mi se, normalno prvi put dešava u životu. Pod tolikim sam utiskom, tek ću za nekoliko dana da saberem utiske. Ovo je ludilo. Bukvalno se sav tresem“, izjavio je Mulalić nakon pobjede.

Kada je ostao bez majke, Mahir se povukao iz takmičenja. Njegov osmijeh je nestao, a glas utihnuo. Da nije bilo njegove mentorice u emisiji, Marije Šerifović koja ga je vratila u takmičenje, ne bi sada imali priliku svjedočiti uspjehu ovog 21-godišnjeg Gračanlije.

„Majko, ovo je za tebe. Šta god da napišem u ovom trenutku, malo je. Mati je mati… Kada imate majku čije je značenje imena “žrtva”, onda znate o čemu pričam. Tvoja neizmjerna dobrota, duboko razumijevanje, kvalitetan odgoj i sve što si nam ostavila u amanet je nešto što će i dalje živjeti kroz nas“, poručio je Mulalić držeći čvrsto statuu Zvezda Granda u rukama.

Priznao je da su ga svi više primijetili nakon što je izveo pjesmu legendarnog Đorđa Balaševća„Namćor”.

„Tada se jednostavno desio bum. I to je bila Marijina ideja, ja sam njoj to iznio na najbolji mogući način. Radio sam uvijek maksimalno što sam najbolje mogao, da izađem i dam sve od sebe“, rekao je Mulalić.

Naglasio je da nikad ne bi učinio ništa nemoralno zbog popularnosti.

Mulalić se u prvom krugu finala Zvezda Granda predstavio numerama “April u Beogradu” Zdravka Čolića i “Bosnom behar probeharao” Dine Merlina.

Uprkos činjenici da je nedavno doživio veliku porodičnu tragediju savršeno je junački i sa velikim emocijama otpjevao pjesmu “Mama” Zdravka Čolića i na tome su mu svi čestitali. Pokazao je snagu, hrabrost i talent za koji je nagrađen.