Screenshot 3 15
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 5, 2022 @ 21:30
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Defanzivac Manchester Cityja Benjamin Mendy božićne praznike proveo je u Strangewaysu, jednom od najstrožijih i najozloglašenijih zatvora u Velikoj Britaniji, gdje će ostati i u narednom periodu.

Riječ je o zatvoru u koji su smješteni zatvorenici kategorizirani kao opasni, a Mendy je bio tu ne zato što je on jedan od njih, nego upravo suprotno, zbog straha da je njegova sigurnost ugrožena.

Strangeways je jedan od najstrožijih zatvora u Engleskoj i opremljen je za rješavanje bilo kakvih potencijalnih problema, a dodatna neugodnost za Mendyja mogli bi biti navijači Manchester Uniteda, koji su u velikom broju smješteni u tom zatvoru.

The Sun piše da ga očekuju provokacije i potencijalni problemi, pogotovo jer je optužen za seksualne zločine. Britanski tabloid otkriva da je i suoptuženik Louis Saha Matturie također prebačen na isto mjesto.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Sun dodaje da je istraga provedena u septembru prošle godine pokazala da je većina zatvorenika zatvorena 22 sata dnevno, tako da neće imati mnogo vremena i prostora za druge aktivnosti.

Mendy se suočava sa šest tačaka optužnice za silovanje i s jednom za seksualni napad, koji se odnosi na četiri ženske osobe starije od 16 godina koje su podnijele tužbu.

Manchester City je u augustu suspendovao ovog 27-godišnjeg lijevog beka i klub je tada rekao da su to uradili jer je pokrenut pravni proces. Sve to dešavalo se u periodu od oktobra 2020. do augusta 2021. godine, a čim se ova vijest pojavila u medijima, Manchester City je objavio zvanično saopćenje uz poruku da je Mendy suspendovan.

Mendy je u Manchester City stigao iz Monaca 2017. godine, a od tada je osvojio tri titule prvaka Engleske. Njegovo sljedeće ročište na suđenju zakazano je za 24. januar.

LIDER