ZVIJEZDA SERIJE LUD ZBUNJEN NORMALAN DOŽIVJELA JEZIVU TRAGEDIJU: Smrt njenog sina ledi krv u žilama

Nesreća se dogodila kada je sa rođakom krenuo u vožnju kajakom.

Bosanska glumica Belma Lizde Kurt, koja se proslavila ulogom u humorističkoj hit seriji “Lud, zbunjen, normalan”, prije 13 godina doživjela je najveću tragediju, kada je u nesreći u Kanadi nastradao njen desetogodišnji sin Jan Isak.

Naime, nasljednik glumice i njenog supruga Aleša Kurta bio je u posjeti rodbini u Kanadi, a nesreća se dogodila kada je sa rođakom krenuo u vožnju kajakom, koji se prevrnuo.

Prevezli su ih u bolnicu, nakon čega je dječak preminuo od promrzlina, dok je žena hospitalizovana. Kako su tada pisali mediji, suprug nestale žene je pozvao policiju, nakon čega je uslijedila masovna potraga helikopterima i čamcima.

Prevrnuti kajak uočen je tek sutradan oko četiri sata ujutru, a žena i dječak su pronađeni šest sati kasnije pored podvodnog grebena.

Od tragedije koja je zadesila njihovu porodicu sarajevski umjetnici nisu govorili o gubitku sina, već su se usredsredili na vaspitavanje svoje mlađe kćerke Ume.

Belma se posvetila radu sa djecom kroz brojne pozorišne radionice, a svoju kreativnost usmjerila je i ka modi. Inspirisana svojom nasljednicom, dizajnirala je modnu liniju za najmlađe koja se zove Umin ormar.

  • Željela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog naslijeđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način frendica – otkrila je glumica u razgovoru, a upravo je Uma ta koja joj je dala snage u najtežim danima.