Zvijezde koje su objavile svoje nage fotografije i napravile pometnju

873x400 23

Osim za druženje sa fanovima i prijateljima, kao i u promotivne svrhe, poznate ličnosti često koriste društvene mreže i za takozvane “thirst trap”  objave, koje su vremenom – samo podigli na viši nivo i tako otišli u, kako im je javnost zamjerala, bezobrazluk, prostakluk.

 “Thirst trap” je isprva osmišljena kao objava u kojoj se korisnik oslanja na, najčešće, zavidan izgled i njime privlači ogromnu pažnju, uglavnom na Instagramu. Međutim, čist eksplicitni sadržaj mnogima se “potkrao” na estradi i najčešće bez ikakvog posebnog povoda. Ovim “zamkama bez srama”, osim Bube Corelija koji je već nekoliko dana na tapetu zbog svoje eksplicitne fotografije, prepustile su se i brojne druge zvijezde, pa zatresle čitavu scenu.

 Edita Aradinović, Severina, Baka Prase, Dara Bubamara, samo su neki u nizu koji su kako namjerno, tako i slučajno “počastili” publiku fotografijom koja malo šta ostavlja mašti.

Nakon ovog poteza koji je sve podigao na noge, pojedine javne ličnosti su pokušale da se “operu” od brljotina koje su napravili, pa su se pravdali kako je u pitanju “foto-montaža”, “da su pritisnuli pogrešno dugme” ili pak “samo htjeli da provuku fotografiju kroz filter”. Šta je pozadina priče, prava istina – još uvijek nije poznato, ali ove fotografije će ih još dugo pratiti.

Oko Bube Corellija podigla se ogromna prašina pošto je objavio fotografiju na kojoj mu se vidi spolni organ. Reper je kroz nekoliko minuta obrisao sporni Instagram stori, ali to nije zaustavilo komentare šokirane javnosti, koja je dijelila ovu objavu na drugim profilima.

Buba Corelli: Eksplicitna fotografija repera
Buba Corelli: Eksplicitna fotografija repera Foto: Instagram

Na veliko iznenađenje njenih pratilaca na Instagramu, svi su bili “pozvani” na jedno pjevačicino jutarnje tuširanje. Sporna fotografija je, kako je kasnije objasnila, “slučajno otišla u eter, kad je htjela da je provuče kroz filter”.

– To je bilo još prije tri mjeseca, nastala je prilikom jutarnjeg tuširanja i stajala je samo pet sekundi na Instagram storiju. Htjela sam da je “provučem” kroz filter – pravdala se Edita, piše “Alo”: Fotografija nije bila namijenjena širokoj publici i pratiocima. Desilo se, šta je tu je. Od tada se više ne kupam sa telefonom – zaključila je ona, kojoj će ovaj potez ipak malo ko zaboraviti.

Edita Aradinović: Jutarnje tuširanje sa pjevačicom
Edita Aradinović: Jutarnje tuširanje sa pjevačicom Foto: Instagram

Vesna i Đole Đogani također su svojevremeno objavili prilično intiman trenutak, fotografišući se u kupatilu. Pjevačica je možda uspjela “da sakrije sve”, ali lavina komentara bila je i više nego očigledna. Jedni su ih hvalili, a drugi kritikovali ističući kako “kao najavljuju spot, a u stvari samo traže pažnju”.

Vesna i Đole Đogani: Bračni par podijelio intimni trenutak
Vesna i Đole Đogani: Bračni par podijelio intimni trenutak Foto: Instagram

Među brojnim skandalima zbog kojih se podizala prašina oko jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, ne može da iznenadi ni njegova eksplicitna fotografija iz kupatila, za koju je pozirao potpuno nag, a onda kao flomasterom – sebi nacrtao pantalone.

Baka Prase: Jutjuber pozirao nag pred ogledalom
Baka Prase: Jutjuber pozirao nag pred ogledalom Foto: Instagram

Pjevačici, prije nekog vremena se “omaklo dugme” u krajnje neprimjerenom trenutku. Kao već iskusna akterka ovakvih slučajnosti brzo je sve obrisala, naglasila kako joj to nije bila namjera, pa ispričala i kako se šalila s drugaricom na tu temu, ali kad joj se prvi put desila slična neprijatnost.

Podsjetimo, Dara je 2015. godine, dok je još bila u braku s Milanom Kesićem i te kako imala potrebu da se pravda, pošto su izvjesne vrele fotografije isplivale u javnost. Tada, na sva zvona je optužila svog kuma da je ukrao eksplicitni sadržaj i još eksplicitniju prepisku, pa to plasirao.

Dara Bubamara: Pjevačica tvrdi da je fotografija slučajno zavšila na Instagramu
Dara Bubamara: Pjevačica tvrdi da je fotografija slučajno zavšila na Instagramu Foto: Instagram

Javnost su prije tri godine šokirale eksplicitne fotografije pjevačaice Severine, na kojima je hrvatska muzička zvijezda pozirala potpuno naga. Uprkos tvrdnjama da je u pitanju foto-montaža, od oštrih komentara na društvenim mrežama nije joj bilo spasa.

Severina: Tvrdi da je foto-montaža u pitanju
Severina: Tvrdi da je foto-montaža u pitanju Foto: Instagram

Ova afera je danima bila i glavna tema medija, na koju je pjevačica sa timom svojih saradnika odgovorila saopštenjem da je u pitanju čista foto-montaža.