Zvizdić o kandidatu za Predsjedništvo BiH: Denis Bećirović je tačka spajanja trojke

s 11

Denis Zvizdić, drugi zamjenik predsjednika Naroda i pravde i član Kolegija PD PS BiH najavio je večeras da će zajednički kandidat trojke (NIP, SDP, NS) za člana Predsjedništva BiH biti poznat u narednih osam do deset dana.

– Još su u toku razgovori, vode se vrlo ozbiljni razgovori. Ne samo o imenu već i samom kandidatu da može predstavljati trojku i samom programu kandidata. Mislim da će odluka biti najdalje objavljena od 8 do 10 dana i da tada počinje najava nove političke paradigme. Kandidat trojke ima najveće izglede da postane član Predsjedništva BiH – kazao je Zvizdić.

Dodao je da se ide u smjeru da SDP kao najveća opoziciona stranka ponudi kandidata i da Denis Bećirović bude predložen kao kandidat.

– Gospodin Bećirović je tačka spajanja stranaka trojke. Od starta je bio dogovor da se ne takmiče predsjednici stranaka, a Bećirović može napraviti simbiozu onoga što žele napraviti stranke trojke i mislim da će vrlo kvalitetno obavljati tu funkciju. Sve personalne ambicije ili stranačke ambicije su stavljene ustranu da se osigura jedna ozbiljna koalicija koja može povesti BiH naprijed i zamijeniti dosadašnju politiku – dodao je.

Avaz

Prethodni članakSarajka oduševila u studiju “Granda” izgledom i novim hitom: “Bravo, bravo”
Sljedeći članakIza Adnana Ćatića ostala supruga i tri maloljetne kćerke, pokrenuta akcija za pomoć porodici