ZVIŽDUK: Zeničanin snima film (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Whistle

Zeničanin, Amel Topčagić, koji je završio Tehničku školu u Zenici nakon čega odlazi u Beč da se bavi sportom, nakon čega se vraća u rodni grad i upisuje fakultet u Sarajevu, odlučio se na veliki korak, snimanje filma. Naime, kako nam priča Topčagić, u slobodno vrijeme prije polaganja prijemnog ispita za fakultet, odlučio se na snimanje dugometražnog filma koji je planirao već mnogo godina. Kako ističe Topčagić, film daje djelimičnu sliku grada Zenice i želi ga iskoristiti kao poruku nadležnima za situaciju u gradu.

O filmu

Nakon trideset godina zanemarivanja potreba vlastitog naroda Vlada Bosne i Hercegovine osjetila je nezadovoljstvo građana kroz masovne proteste i fizičke okršaje prosvjednika sa snagama državne bezbjednosti.

I pored upotrebe fizičke sile i vatrenog oružja na razularenu masu Vlada nije mogla spriječiti napad na svoja sjedišta u gradovima širom zemlje. Da bi ugušili narodni ustanak odlučili su se na radikalne mjere. Pustili su hemijske otrove kroz gradske vodovode i dimnjake fabrika i izazvali epidemiju među građanima. Zaraženi su osjećali ogromnu glad i žeđ ali i snagu i izdržljivost, te su se počeli napadati međusobno. Preživjeli su samo najjači.

Godinu dana poslije jedan od preživjelih i nezaraženih još uvijek pokušava pronaći ostale zdrave građane kako bi se organizovali i pokusali zaustaviti dalje širenje otrovnih gasova u vazduh i tako dati posljednju nadu za opstanak ljudske rase. Sada je to mnogo teže jer iz mraka vrebaju zaraženi i gladni kao dodatna prepreka.

Film 'Zvižduk' mladog Topčagića iz Zenice trebao bi se završiti do sredina jula, ukoliko sve bude prema planovima. U nastavku teksta donosimo vam trailer filma, a bit će interesantno pogledati ovaj projekat mladog Zeničana nakon što se isti završi.