10 NAČINA KAKO OBIČNU TENISKU LOPTICU možete iskoristiti u svom domu!

Podijelite vijest

2lopticeTeniske loptice mogu biti vrlo korisne.

Ne govorimo o sportu, već o višenamjenskom čudu koji vam itekako može olakšati svakodnevne poslove. Donosimo 10 zanimljivih načina korištenja obične teniske loptice

1. Uklonite tragova od cipela
Ružni crni tragovi od cipela mogu se jednostavno ukloniti upravo uz pomoć loptice. Napravite na loptici dva reza u obliku slova X te ju nataknite na staru dršku od metle. Lopticom istrljajte tragove od gumenog đona i oni će potpuno nestati.

2. Zaštitite katanac od vlage
Nožem napravite rez na loptici i navucite ju preko vanjskog lokota. To će spriječiti ulazak vode u bravu

3. Promijenite razbijenu sijalicu
Razbijena sijalica može biti nezgodna za odšarafljivanje i upravo zbog toga upotrijebite tenisku lopticu. Oprezno uklonite krhotine stakla, uzmite lopticu i prislonite je na metalni, zašarafljen dio sijalice. Kružnim pokretima polako odšarafite ostatak i problem je riješen.

4. Napravite jastučić za čekić
Zarežite X na loptici i navucite je preko prednjeg dijela čekića. To će zaštititi vaš namještaj, zid ili neku drugu površinu od udaraca čekićem.

5. Napravite senzor za parkiranje u garaži
Zakačite lopticu na konopac te ju objesite na plafon garaže. Namjestite je tako da kada uđete s automobilom u garažu ona dodirne gornji dio vašeg vjetrobranskog stakla. U trenutku kada uđete s autom u garažu i kada loptica dotakne vjetrobran, tačno ćete znati da je vaš automobil pravilno parkiran.

6. Napravite otvarač za staklenke
Razrežite tenisku lopticu na pola i jednu polovicu iskoristite za otvaranje staklenki. Pritisnite polovicu loptice na poklopac i okrenite. Unutrašnji gumeni dio stvoriti će dobar oslonac što će vam itekako olakšati posao.

7. Zaštitite kuku od automobila
Nožem napravite rez na loptici i navucite je preko kuke od vašeg automobila. Na taj ćete način zaštititi kuku, ali i druge automobile od eventualnog grebanja.

8. Napravite mini kasicu za vaš automobil
Nožem napravite rez na loptici i u nju spremajte kovanice. One će vam dobro doći za plaćanje autoputa i nećete morati kopati po džepovima i torbi kako bi pronašli novčanik.

9. Ojačajte svoje mišiće
Loptica može biti korisna iza jačanje mišića. Uzmite lopticu u svaku ruku te kontinuirano stišćite i opuštajte šaku. Time ćete ojačati stisak.

10. Izmasirajte si stopala
Ovu vježbu možete raditi i dok gledate televiziju. Lopticu stavite na pod i bosom nogom stanite na lopticu. Laganim pokretima kotrljajte ju po dužini stopala i odmah ćete osjetiti olakšanje.