HANKA PALDUM: Uvijek sam se vraćala u Zenicu

HANKA PALDUM: Uvijek sam se vraćala u Zenicu

Stalna gošća Zenice, osoba sa velikom dušom i osoba čije je srce izrazito vezano za cijelu Bosnu i Hercegovinu i za pravi izvorni sevdah, ušla je prije mnogo godina svojom muzikom u naše domove i samim tim približila nas muzici i sevdalinkama.

Hanka Paldum je poznata bosanskohercegovačka interpretatorica sevdalinke, ali i dobre i kvalitetne narodne muzike.

Kada smo razgovarali sa Hankom o gradu Zenici istakla je da je za nju Zenica izuzetno važan grad i da joj predstavlja kao i Sarajevo. „Uvijek sam se vraćala ovom gradu i uvijek sam se odazivala na sve manifestacije na koje su me i pozivali. Izuzetna mi je čast bila biti jedan od gostiju na koncertu Dragane Mirković u vašoj Gradskoj areni, i samim tim biti dio cijelog projekta i potpomoći onima kojima je pomoć potrebna na bilo koji način“, istakla je Paldum za naš portal.

Ono što Hanku Paldum čini jako prijatnom osobom jeste njeno prihvatanje i odnos prema publici, pa je istakla: „Velika mi je čast pjevati u Zenici i pred Zeničanima. Uvijek me dobro dočekaju i prijatno iznenade, a to se moglo vidjeti i na većini koncerata, ali i na koncertu Dragane Mirković. Publika je izvanredna stvar za nas umjetnike i bez njih mi ne bi postojali sve ove godine i ne bismo na ovakav način pomagali svima kojima je pomoć potrebna“, naglasila je Hanka.

Obzirom da Zenica uvijek divu sevdaha dočeka raširenih ruku, upitali smo je da li ćemo uskoro moći očekivati jedan solistički koncert Hanke Paldum u Gradskoj areni u Zenici? S osmijehom na licu, Hanka je istakla da jedva čeka taj trenutak. „Sada još ništa tačno ne znam. Pregovarali smo da se promocija moje nove pjesme uradi u Zenici, pa smo još u tom razmatranju, ali naravno jedan od planova u skorijoj budućnosti je ako Bog da i veliki koncert kod vas u Areni, za koji jedva čekam da se dogodi, jer pjevati pred ovim brojem ljudi je izvanredan osjećaj i ono što upotpunjuje svakog pjevača“, za Portal 072info istakla je Hanka Paldum.

Našoj Hanki želimo mnogo uspjeha u daljnjem radu i naravno da nas još mnogo godina raduje novim pjesmama i našu Bosnu i Hercegovinu ukrašava svojim glasom koji je prepoznatljiv širom svijeta.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS