Portal 072info

„15. maj“ u Vladi ZDK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje privrednika „15. maj“ iz Maglaja koje okuplja 70 članova i zastupa mala preduzeća formirano je nakon katastrofalne poplave koja je u maju zahvatila ovaj grad . Osnovni cilj djelovanja je poboljšanje uslova poslovanja privrednih subjekata koije predstavljaju. U svom zahtjevu za sastanak sa predstavnicima Vlade Zeničko-dobojkog kantona koji je realizovan u ponedjeljak (3.11.2014.) rukovodstvo ovog Udruženja navodi da su „kao neformalna grupa pokušali da djeluju prema Općinskom vijeću Maglaj, kao i prema općinskoj administraciji, ali bez ikakvog uspjeha“ pa su pomoć za saradnju potražili u Kantonu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Predsjednica Udruženja dr Nadira Mulahasanović je izrazila pohvale i zahvalnost za najnoviju pomoć koja je pružena privrednim subjektima do tri zaposlena u iznosu od dvije hiljade dinara prije svega kao važnu psihološku podršku kojom nosiocima malih djelatnosti i zanata dato do znanja da nisu ostavljeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Predstavnici Udruženja „15. maj“ su insistirali na proširivanju liste privrednika kojima treba pomoć u Maglaju tražeći od kantonalnih vlasti da iznađe povoljne izvore kreditiranja, te da se u jednokratne pomoći uvrste i privredni subjekti koji imaju do pet zaposlenih.

Šaban Bubalo, član rukovodstva Udruženja je, navodeći konkretne primjere, upozorio da su neki privrednici u Maglaju neopravdano dobili pomoć. Radi se o preduzećima koja nisu ni blizu poplava, a da su njihovi vlasnici naplatili iznose od po 20 i više hiljada maraka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Premijer Munib Husejnagić je komentarišući ove navode naglasio da korisnike pomoći uvode nadležni organi općine i da tu treba tražiti rješenje problema.

Enver Kotorić je u ime Udruženja iznio niz prijedloga oko utvrđivanja kriterija za dodjelu pomoći koji će koristiti Vladi i nadležnim ministarstvima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME