15. teniski turnir ZENICA OPEN 2014

Podijelite vijest

U Zenici je 05.maja započeo tradicionalni 15. teniski turnir „ZENICA OPEN 2014“ za juniore i juniorke do 16 godina, koji će okupiti ove godine najbolje juniore i juniorke na jednom mjestu.

Povodom toga na današnjoj preskonferenciji u prostorijama kluba, prisutnim su se obratili Damir Kukić, direktor turnira, koji je istakao: „Ove godine imamo prijavljenih 80 juniora i juniorki iz 11 zemalja, koji su odlučili pokazati svoje kvalitete na ovom 15. Turniru „Zenica Open 2014“. Po mom mišljenju mislim da smo zadržali onaj pravi kvalitet koji je zadržao ovaj turnir, te neke činjenice govore na to da smo 2000. godine tempirali pravo vrijeme za turnir jer je jedini ovog ranga u regionu. Važno je da sličnih turnira nema Evropi, a ove godine smo izueztno zadovoljni istim. Ono što je pozitivna strana turnira jeste da nas vrijeme služi, te se ovim putem zahvaljujemo i svim onim firmama koje su potpomogle finanasijski da se ovaj turnir organizuje“.

ten4

Svi ljubitelji tenisa, mečeve mogu gledati na tenskim terenima Kamberovića polja u Zenici, te tako uživati u talentima mladih teniserki i tenisera.

„Ovo je prvi put tokom ovog turnira da je na istom mjestu nosilac iz Bosne i Hercegovine, a on je Sanin Zukić iz Mostara koji je ujedno 42 igrač Evrope. Što se tiče muškog dijela imali smo dva zenička predstavnika, i to Kerim Subašić iz zeničke Mladosti i Mirza Čabro iz zeničkog Winnera. Kada je riječ o ženskom tenisu, iako je malobrojniji, dosta je kvalitetniji. Među osam nosilaca, svega pet je bosanskohercegovačkih predstavnika“, ističe Azra Baručija, vrhovni sudija turnira.

Važno je istaći da su jučer odigrani i mečevi Zeničanki gdje su igrale Inaida Karić i Emina Bajramović, a danas igra jedina predstavnica iz Zenica Kanita Isaković koja je ujedno i najmlađa učesnica.

Ističemo da je zadnji dan turnria 11. maja 2014. godine, te time pozivamo sve ljubitelje tenisa da dođu i uživaju u mečevima koji su na programu u narednih nekoliko dana.