18 činjenica koje vam niko nije rekao o seksu

Podijelite vijest

Seks-foto

Filmovi su jedno, stvarnost je drugo. Pročitajte kojih se to 18 činjenica ženama uglavnom prećutkuje, a često ih upravo te stvari čine nesigurnim.

1. Većina ljudi laže o učestalosti seksa – Ako ste mislili da samo vi par mjeseci niste imali seks, vrlo je vjerovatno da niste jedini. Ne uzimajte toliko zdravo za gotovo sve te priče vaših prijatelja.

2. Sigurno će vam se desiti seks o kom ćete morati da slažete – Ne brinite, svi imaju dobre i loše epizode.

3. Neki muškarci će uraditi sve samo da ne stave kondom – Buvaklno sve: moliti, glumiti da im ne odgovara, smanjuje želju, smeta… Dok svojim očima ne vidite da je stavio kondom, nemojte pristajati na odnos.

4. Neki muškarci zaista ne mogu da postignu erekciju dok imaju kondom – što ne znači da bi trebalo da imate nezaštićen seks. Ako je tako jednostavno ćete morati da pronađete nove načine da se međusobno zadovoljite.

5. Neće svi biti iskreni o zdravstvenom stanju – Čak i ako dođete do momenta u kom razmišljate o nezaštićenom seksu, pa ga upitate da li ima neke polno prenosive bolesti, nemojte biti tako sigurni da će biti iskren i da uopšte zna.

6. Teško je postići orgazam – Kada se priča o seksu i orgazmima oni se predstavljaju kao nešto veoma dostižno. Naprotiv, rijetke su prilike kada obje strane ostanu zadovoljene.

7. Postići orgazam u isto vrijeme je nevjerovatno teško – Nažalost, savršena sinhronizacija postoji samo u filmovima. Svako ima svoj „momenat“ i to je sasvim normalno.

8. Morate piškiti odmah nakon seksa kako ne biste dobili infekciju urinarnog trakta – Ovo je zaista tačno.

9. Zvuk koji dolazi iz vagine je normalan – Ako za vrijeme seksa čujete neprijatan zvuk, ne brinite. To je samo vazduh koji ako ulazi, mora i da izađe napolje. Nažalost, mnoge djevojke se postide.

10. Nije baš moguće da odmah zaspite poslije seksa – Prvo morate da piškite. Vjerovatno i da promjenite posteljinu, a njemu će možda zatrebati peškir. Generalno postoji procedura koju prvo morate odraditi prije nego što se okrenete i utonete u san.

11. Vaši seksualni apetiti će se vremenom mijenjati – Možda ćete u mlađim godinama više voljeti da budete potčinjeni u seksu, a kada odrastete dominantni. Ne svrstavajte sebe u određene kalupe jer se stvari zaista mijenjaju.

12. Seks ne zbližava ljude – Nije tačno da se nakon seksa žene emotivno vezuju. Štaviše, može vam biti još gore kada ležite pored nekog od koga ste zapravo miljama udaljeni.

13. Osoba s kojom ste izgubili nevinost ne mora biti važna u vašem životu – I to je skroz ok.

14. Ako vam je potreban lubrikant to ne znači da niste dovoljno uzbuđeni – Lubrikanti nisu namijenjeni samo osobama koje ne mogu da se uzbude, već i ženama koje pate od vulvodinije (depresivne vagine), te ih seksualni odnos boli.

15. Ako ne želi da vas poljubi tokom seksa to ne znači da mu se ne dopadate – Čak i u misionarskoj pozi kada ste licem okrenuti jedno ka drugom on vas možda neće poljubiti. Ali, to ne znači ništa. Muškarci su ponekada čudni i fokusirani na ono što se dešava niže.

16. Mijenjanje poza nije uvijek kao u holivudskim filmovima – Nekada je čudno, smiješno, a nerjetko se završi s nogom u glavi (vašom ili njegovom).

17. Ako je njegov libido manji od vašeg to vas ne čini nepoželjnom – to samo znači da neće moći da vas zadovolji na pravi način.

18. Duži seks nije uvijek bolji – Drage dame zapamtite da je važan kvalitet, a ne kvantitet.

b92