MUZEJ GRADA ZENICE: Predstavljena knjiga “Kad šutnja progovori” autorice Hadžere Bišćević Omerović

MUZEJ GRADA ZENICE: Predstavljena knjiga “Kad šutnja progovori” autorice Hadžere Bišćević Omerović

U petak, 21.09.2018. godine, u prostorijama Muzeja grada Zenice, svečano je predstavljena knjiga autorice Hadžere Bišćević Omerović, pod nazivom “Kad šutnja progovori”.

Promocija je organizovana od strane Kluba paraolimpijskih igara “Baton”.  Autorica g-đa Bišćević Omerović je rođena u Zenici, a danas živi u Geteborgu. Knjiga je višegodišnje djelo inspirisano njenim životom.

Autorica ističe da je sretna što je živa dočekala da joj se ispunila želja da knjigu promoviše upravo u svom rodnom gradu, s obzirom na bolest koja ju je snašla. Promotori knjige su bili mr. Emina Selimović, mr  Rašida Muhić (književnica) i Said Šteta, književnik i novinar.

S obzirom da g-đa B. Omerović porodične korijene ima i u Jajcu, svečanoj promociji knjige je prisustvovao i ovogodišnji kandidat na predstojećim izborima, nosioc liste za državni Parlament ispred stranke A-SDA za evropsku Bosnu i Hercegovinu-Zajedno, Medaga Hodžić koji ističe zadovoljstvo prema saradnji koja vlada među književničkom populacijom, posebno ovoj jer se Klub paraolimpijskih igara zauzeo oko organizacije, a sredstva skupljena od prodaje knjiga, jednim dijelom će ići za pomoć udruženju osoba oboljelih od multiple skleroze u Kantonu Sarajevo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE