25-godišnja Nevena završila medicinu prije roka i odmah našla posao u BiH

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prosjek ocjena 9,4 pokazuje da je bila izuzetno dobar student, kao i činjenica da je šestogodišnji studij završila prije roka i da je umjesto apsolventskog zasnovala – radni odnos.

Mlada doktorka Nevena Ćirković počela je da radi u Domu zdravlja u Srebrenici nakon što je /prije roka/ završila Medicinski fakultet i za kratko vrijeme postala je omiljena među pacijentima.

Ova Bratunčanka, rođena 1998. godine, imala je želju da se bavi medicinskim poslom i, uz podršku prijatelja, odlučila je da upiše i studira medicinu, koju je veoma uspješno završila na fakultetu u Foči.

Ona kaže da je na drugoj godini studija shvatila da je to poziv kojim zaista želi da se bavi i da joj je to bila motivacija, koja je pozitivno djelovala na rezultate koje je ostvarila.

PROSJEK OCJENA 9,4

Prosjek ocjena 9,4 pokazuje da je Nevena bila izuzetno dobar student, kao i činjenica da je šestogodišnji studij završila prije roka i da je umjesto apsolventskog zasnovala – radni odnos.

“U oktobru prošle godine trebala sam postati apsolvent, ali sam završila fakultet krajem avgusta”, pojašnjava za Srnu mlada doktorka i naglašava da bi možda i malo ranije diplomirala, ali je željela da se druži se sa kolegama iz generacije koji su joj, kako ističe, bili velika podrška, kao i porodica.

Nakon samo mjesec dana odmora po završetku fakulteta, već u oktobru prošle godine, umjesto pripravničkog, Nevena je dobila stalno zaposlenje kao ljekar opšte prakse u Domu zdravlja u Srebrenici.

Ubrzo je postala omiljena među pacijentima zbog neposrednosti, posvećenosti poslu, ljubaznosti prema pacijentima, razumijevanju i spremnosti da im pruži pomoć, ali i da ih sasluša i čuje probleme koji ih muče, a koji često nisu vezani za bolest.

Sa zadovoljstvom priča da je kao najmlađi ljekar u kolektivu veoma dobro prihvaćena i da je naišla na podršku kolega i svih zaposlenih u ovoj ustanovi.

ŽELJA ZA ZAPOSLENJEM BRZO SE OSTVARILA

“Pri završetku fakulteta razmišljate i težite da počnete praktični rad i da primjenjujete stečeno znanje, da se usavršavate kao profesionalac i stručnjak. Ta želja mi se brzo ostvarila i dobila sam zaposlenje bez čekanja na birou.

Radim posao za koji sam se školovala i koji volim i dnevno pregledam 30 do 50 pacijenata, koji su me lijepo prihvatili. Razgovaramo, nekada se našalimo, jer su stekli povjerenje, i odu zadovoljni, ponekad bez potrebe za lijekovima”, priča ova mlada, vedra i uvijek raspoložena doktorka.

Želja joj je da napreduje i usavršava se, te da što bolje uđe u sve “tajne” ljekarskog posla prije odlaska na specijalizaciju, a još se nije opredijelila koja je to medicinska oblast koju će specijalizovati.

Direktor srebreničkog Doma zdravlja Aleksandar Jovanović rekao je da je Ćirkovićeva uspostavila odličan odnos i komunikaciju sa kolegama, zaposlenima i pacijentima i da mu je zadovoljstvo što su u radni odnos mogli da prime ovu mladu, stručnu i vrijednu osobu vedrog duha, koja je predana poslu i zrači optimizmom i pozitivnom energijom koju prenosi i na pacijente.