Portal 072info

28 SJAJNIH ODBRANA SIRČE Pobjeda RK Čelika u Gradačcu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Utakmica 30. kola Premijer lige BiH. Igrana u dvorani Gradačkog sajma u Gradačcu. Gledalaca oko 300. Rezultat: 26:36 za Čelik. Sudije: Goran Ilić i Vedran Paleksić (Doboj). Delegat: Arijana Vojčić (Bihać). Isključenja: RK Gradačac 8 minuta, Čelik 4 minuta. Sedmerci: za Gradačac 4 (2), za Čelik 7 (5).

Dobra i zanimljiva rukometna predstava utakmica u Gradačcu u posljednjem kolu Premijer lige, gdje je ekipa domaćina koja se seli u niži rang takmičenja željela da se na svom terenu što časnije oprosti od svoje publike, ali nije uspjela da ugrozi raspoloženu ekipu Čelika kojem su pobjeda i bodovi iz ove utakmice bili imperativ.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako je Čelik u utakmicu ušao sa očiglednim problemima: kapiten Davor Kadić je vukao povredu i imao velike bolove noge iz posljednje utakmice protiv Sloge iz Doboja, Mirza Dervenčić je odigrao samo prvi dio utakmice zbog bolova u ramenu,  a pivot Aldin Begagić je praktično iz bolesničke postelje ušao u ovu utakmicu jer je imao temeraturu od blizu 40 stepeni što se svakako odrazilo na njegovu igru. Njega je na mjestu pivota uspješno mijenjao mladi prezimenjak Adnan Begagić.

Želja za pobjedom je kod Čelika bila od svega jača i pošto je utakmica odlično krenula, brzo su se zaboravile i bolest i povrede. Kvalitet ove utakmice što se Čelika tiče je što su nastupili svi raspoloživi igrači i što su bukvalno svi davali golove.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mirza Dervenčić nije uopšte ulazio u igru u drugom poluvremenu, a Davor Kadić također nije igrao veći dio drugog poluvremena, pa je zato njegov učinak znatno  manji od uobičajenih 12-13 golova po utakmici. Zato su se tu našli u ovoj utakmici izvanredni Edvin Begović sa 8 golova, Edin Bajramović je postigao  6, Milan Duvnjak je dodao 5, a Hamza Hadžić sa 4 gola  itd.

Pobjeda RK Čelika je sasvim zaslužena, jer je Čelik vodio od samog početka do kraja utakmice rezultatom izmedju 5 i 10 golova razlike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Junak ove utakmice je ipak golman Enes Sirčo, sa nevjerovatnih čak 28 odbrana!

– Zato mu treba oprostiti odbrane u svim onim utakmicama gdje nije baš bio na visini zadatka – kaže trener golmana Čelika Jasmin Salihefendić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kod Gradačca bolji od ostalih je izvanredni Nikola Grahovac sa 8 golova i Danijel Božić sa 4 gola, te Sarajlić, Kadić i Haseljić sa po 3 gola.

Objektivna gradačačka publike je aplauzom nagradila obje ekipe zbog lijepe, dopadljive i nadasve zanimljive igre.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na kraju prvenstva RK Čelik je 8. na prvenstvenoj tabeli Premiijer lige, a RK Gradačac na 14. mjestu, što ga u narednom prvenstvu vodi u niži rang takmičenja.

– Sve je dobro što se dobro svrši! Čestitam našim momcima koji su se na terenu  izborili da se zasluženo i dalje takmičimo u Premijer  ligi BiH – kaže trener RK Čelika prof. Seldin Rizvanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RK GRAČAC: Duganović (6 odbrana), Imširović (2), Božić (4), Haseljić (3), Kadić (3), Čutura, Đurić (12 odbrana), Marković, Pedić (1), Čaušević, Gromić, Šahdanović (1), Grahovac (8), Sarajlić (3), Čaušević (1). Trener: Edin Osmanović.

RK ČELIK: Polić, Hadžić (4), Dervenčić (2), Mujanović (2), Bajramović (6), Sirčo (28 obrana), Kadić (4), Aldin Begagić (1), Adnan Begagić (2), Begović (8), Duv-njak (5), Buljugija (2). Trener: Meha Begovac i Seldin Rizvanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)