U BiH natprosječne temperature za decembar, u Tuzli i Bihaću 17 stepeni

U BiH natprosječne temperature za decembar, u Tuzli i Bihaću 17 stepeni

U Bosni i Hercegovini je danas vrijeme pretežno do umjereno oblačeno sa nešto višim temperaturama za ovo doba godine nego što je uobičajeno, a zbog vjetra je danas i sutra izdato narandžasto upozorenje.

Mjerenje temperature zraka u 12 sati pokazalo je da su najtopliji gradovi Tuzla i Bihać sa 17 stepeni. U Zenici je 16 stepeni celzijusa, Sarajevu, Neumu i Bugojnu 14, Bijeljini 13 stepeni, dok je u Banjoj Luci nešto hladnije – 6 stepeni celzijusa.

U prethodna dva dana su također izmjerene visoke temperaturne vrijednosti za decembar.

Federalni hidrometeorološki zavod je izdao i narandžasto upozorenje zbog najavljenog jakog vjetra. Danas za Bihać, Livno, Banja Luku, Foču i Trebinje, a u pitanju je jugozapadni vjetar sa udarima od 40 do 65 kilometara na sat.

Zbog udara vjetra narandžasti meteoalarm ostaje i sutra u Bihaću i Livnu, a zbog obilnih padavina upozorenje izdato za Mostar i Livno.

U Bosni i Hercegovini će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U večernjim satima se očekuje jače naoblačenje sa zapada praćeno kišom, a intenzivnije padavine na jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 16 stepeni celzijusa.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE