Srbijanski teniser Novak Đoković u više navrata meča protiv Amerikanca Denisa Kudle u 3. kolu Wimbledona burno je reagovao prema publici, a nakon meča kazao je da su navijači u Londonu prešli granicu sportskog ponašanja i poštovanja, zbog čega im je pokazao “gdje im je mjesto”. Posebno burno Đoković je reagovao nakon finalnog poena kojim je i zvanično došao do pobjede, a s njegovih usana mogle su se pročitati jasne psovke prema londonskoj publici koja je gotovo sve vrijeme bila naklonjena Novakovom protivniku.

“Duvajte mi ku**c”, urlao je Đoković nakon što je meč i zvanično završen, a njemu ovo nije prvi put da ovako vrijeđa publiku, s tim da je u posljednje vrijeme znatno smanjio takav odnos.

Nakon meča Đoković je rekao da se nije najbolje osjećao na terenu i da je odmah znao da će duel biti težak, a nada se kako će mu upravo ovaj meč biti najlošiji na Wimbledonu, iako je slavio rezultatom 3:0 u setovima.

“Iskreno, nisam se najbolje osjećao. Kada sam izašao na teren osjetio sam da nije idealan dan, fizički i mentalno, ali s druge strane sam uspio privesti meč kraju u tri seta i to je ono što se računa na kraju. Servis me nije služio, to je element u igri koji je jako bitan u igri na travi, to je nešto što je uvijek potrebno i malo sam bio iznenađen koliko sam izgubio taj ritam na servisu. Svako ima taj neko dan, a nadam se da je najlošiji dan bio upravo danas”, rekao je Đoković rekaši da će narednih dana vježbati servis na treningu.

Nakon toga, Đoković je objasnio zbog čega je burno reagovao prema publici na kraju meča.

“Znate da 90 posto mečeva igram protiv publike, terena, protivnika i svih živih… Navikao sam na to, ali s druge strane, čovjek sam koji ima emocije, od krvi sam i mesa, pa ne mogu uvijek ostati smiren i ako me neko isprovocira i pređe neku granicu ukusa i sportskog ponašanja i poštovanja, pokažem mu gdje mu je mjesto”, rekao je Đoković.

Đoković će u narednoj fazi igrati protiv igrača iz Čilea Cristiana Garina koji je trenutno na 20. mjestu ATP liste.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE