60 PASA U BANOVIĆIMA UBIJENO NA DEPONIJI: Zaštitnici životinja ogorčeni!

Podijelite vijest

Foto: Ilustracija

Zaštitnike životinja u Banovićima ogorčio je najnoviji slučaj!

– Ja radim u udruženju za zaštitu životinja i pomažem životinjama u BiH zajedno s svojim prijateljima. Da skratim priču, prije nekoliko dana se desio pokoljna kopu Bešin-deponija u Banovićima. Ubijeno je preko 60 pasa.

Svako malo se psi iz grada Banovići odvoze na taj kop i ubijaju, međutim taj dan su ubili preko 60 pasa odjednom, sravnili sa smećem zajedno. Zakon za zaštitu i dobrobit životinja i zakon o eutanaziji još nije sproveden, a i da je sproveden ovo nije eutanazija, nego seljacki i kranski način ubijanja pasa. Mi ćemo napisati krivičnu prijavu kao udruženje i stati u odbranu. To se nije smelo desiti i ne smije se ponovo desiti. Javnost i svijet moraju da čuju to što se dešava, a mi ćemo se potruditi da čuju da je to samo jedan u nizu sličnih slučajeva – piše čitateljka i zaključuje:

– U fazi smo pomaganja jednom psu iz Banovića da joj pomognemo da se udomi. U pitanju je čistokrvni labrador ženka stara 1 godinu (pogledati sliku). Trenutno je moji prijatelji kriju u Banovićima po haustorima da je ne bi odvezli na deponiju i ubili. Ja vam se unaprijed zahvaljujem i nadam se da ćete ovo objaviti.Banovici-psiDoznajemo.com