5 20
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 23, 2021 @ 12:50
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Nakon što su se dobri ljudi odazvali pozivu da pomognu junaku novog doba Miralemu Miki Šabiću iz Konjica, koji je u jeku pandemije koronavirusa besplatno vozio boce kisika iz Sarajeva do Konjica i time spasio na stotine života, on je jučer otputovao na liječenje u Tursku.

Šabić boluje od teškog oblika tumora mozga. Na odlasku je u suzama poručio: „vratit će se vama Mika živ i zdrav, čuvajte se, volim vas“

Za sada je putem humanitarne organizacije Pomozi.ba prikupljeno 10.000 KM za put u Tursku.

– Troškovi liječenja za Miralema su mnogo veći od ovog iznosa, stoga svi koji mu žele pomoći mogu to učiniti direktnim uplatama na njegov račun otvoren u BBI banci broj 141-506-13101977-79, za uplate iz BiH. Koliki je Mika čovjek mogu potvrditi svi koji su ga barem jednom sreli, a humanost i dobrota su dio njega. Dao je sebe i u doba pandemije koronavirusa. Od otvaranja izolatorija u Konjicu i pogoršanja epidemiološke situacije, svaki dan je volonterski spašavao živote obezbjeđujući dostavu kisika na relaciji Konjic-Sarajevo- Konjic, pa je dobio nadimak Mika kisikdžija.

Dobrovoljni je davalac krvi dugi niz godina, ratni vojni invalid koji je dva puta ranjavan, a od jednog teškog ranjavanja i rizične operacije po njega ostao mu je geler u plućima i danas.

Dobro se dobrim vraća, a mi vjerujemo da će naš Mika u potpunosti ozdraviti i činiti dobro drugima još dugo godina – napisali su na Facebook stranici Udruženja “Pomozi.ba”.

LIDER