7 načina da iskažete ljubav bez riječi

Podijelite vijest

Lako ćete reći nekome da ga volite, riječi su ipak jednostavnije od dijela, ali da li možete pokazati svu svoju ljubav bez riječi?

Velike akcije uvijek govore više od velikih riječi kada je u pitanju ljubav, zato je važno naučiti kako da iskažete svoje emocije bez korišćenja riječi. Sećate se osoba koje su vam toliko puta u životu rekle da vas vole, a kada treba na delu da se pokažu, nije ih bilo?
Naučite da najlepša osjećanja prenesete i putem gestova, a u nastavku pročitajte neke od načina:

Izdvojte vrijeme za najbliže

Bez obzira koliko ste zauzeti, uvijek treba naći vremena za osobe koje volite. Možda imate mnogo važnih zadataka, poslovnih izazova i vaš partner, roditelji i prijatelji sigurno se trude da vas makimalno razumiju. Međutim, ne oslanjajte se samo na njihovo razumjevanje, već ih pozovite i pitajte kako su, kako im je protekao dan. Napravite pauzu pa popite kafu ili organizujte ručak.

Saslušajte ih

Jedan od najjednostavnijih načina da pokažete svoju ljubav je da saslušate vama drage osobe. Slušajte svaku reč, čak iako vam tema nije zanimljivija, jer su se i oni možda našli u takvoj situaciji kada ste vi govorili nešto što im nije previse blisko. Pitajte ih za neke prošle događaje ili situacije kako su ih rešili. Pokažite interesovanje i za probleme koje ih muče ili su prošli.

Poljupci i zagrljaji

Kada je u pitanju pokazivanje ljubavi prema nekome, topli zagrlaj i poljubac su najbolji način. Bez obzira da li ste nekome uputili poljubac za dobro jutro ili laku noć dajete na znanje dragoj osobi da vam je stalo do nje. Ne samo da će toj osobi prijati ovaj ritual već će i vama biti puno srce, a osmijeh na licu je neizbežan.

Olakšajte im život

Pritom se ne misli samo što ćete im finansijski pomoći, već uradite za njih sitnice na koje možda nisu očekivali. Kupite im neophodne namirnice, očistite dom, iznenadite ih neočekivanim poklonom. Možda djeluju kao sitnice, ali zapamtite da sitnice život znače.

Pošaljite paket

Mali paketić napravljen sa ljubavlju obradovaće svaku vama dragu osobu naročito onu koja nije tako blizu vas. Skupite sitnice ili neke potrepštine i uputite na željenu adresu, osmijeh i iznenađenje neće izostati jer je to znak na neprestano mislite i brinete za osobu. Uz duhovitu poruku punu ljubavi ovaj poklon biće pravi pogodak.

Kuvajte za njih

Većina ljudi trudi se da pokaže svoje najbolje kuvarske vještine na događajima kao što su : Božić, Uskrs, slave, doček Nove godine. Kako bi bilo da osim ovim praznicima, pripremite romantične večere za partnere ili bogati nedeljni ručak za porodicu ili roditelje. Spremite njihova omiljena jela, zanimljivu dekoraciju stola i pozovite ih da zajedno uživate i zajedničkim trenucima, ukusnoj hrani i dobroj atmosferi.

Podržite ih

Svi grešimo, ljudska smo bića! Baš iz ovog razloga je važno da osobama koje volimo podržimo kakve god pehove napravili. Bez obzira ako ste najbolju prijateljicu upozorili da nije krenula dobrim putem, nemojte joj u najtežim trenucima reći “ Rekla sam vam”. Budite rame za plakanje i podrška u riječima da svi greše i da je najvažnije izvući pouku iz kritične situacije.

 Cosmopolitan.rs