7 predmeta koje trebate čistiti četkicom za zube

Četkica za zube može biti odličan pomagač pri čišćenju zahvaljujući njenim gustim čekinjama i lakom rukovanju. Hladnjak i štednjak samo su neki od predmeta koje biste trebali čistiti četkicom za zube kako biste bili sigurni da su temeljito očišćeni Četkica za zube idealan je pomagač za čišćenje uskih i teško dostupnih mjesta.

Saznajte što biste sve trebali čistiti četkicom za zube kako bi čišćenje bilo obavljeno tip-top.

1.    Ventilacijski otvori na sušilu za kosu

Ako vam sušilo za kosu ne radi snažno kao prije, može biti da vam je u ventilacijskim otvorima zapela prljavština što otežava rad motoru. Uzmite čistu i suhu četkicu za zube i jednostavno s njom pokupite prljavštinu. 

2.    Površina štednjaka

Želite li zaista temeljito oprati površinu štednjaka na kojoj su grijaće ploče poslužite se četkicom za zube. Nanesite na četkicu ili direktno na štednjak sredstvo za čišćenje i čistite ga sitnim kružnim pokretima četkice. Nema prljavštine i mrlje koja na ovaj način neće nestati.

3.    Talog između pločica

U prostoru između pločica nakuplja se talog koji je teško ukloniti uobičajenim pranjem poda krpom. Pomiješajte otprilike tri i pol litre vode s ¾ čepa izbjeljivača na bazi klora, nanesite mješavinu na pločicu, pustite da odstoji nekoliko minuta, a zatim s četkicom za zube oribajte prostor između pločica.

4.    Prostor između mjesta za sjedenje i naslonjača u automobilu

Četkicom za zube prođite po prostoru između mjesta za sjedenje i naslonjača u automobilu kako biste dopreli do mrvica koja su ondje zapele. Kada ih izvadite jednostavno ih usišite. 

5.    Pipe

Četkicom za zube poslužite se i kada želite temeljito oprati pipe jer to su mjesta koja stalno dodirujemo, često i mokrim rukama zbog čega su idealno mjesto za gomilanje bakterija i plijesni. Kako biste bili sigurni da su vaše pipe potpuno čiste, svako malo oribajte ih četkicom za zube i sapunom ili nekim drugim sredstvom za čišćenje. 

6.    Sudoper i otvor odvoda

Pomiješajte 70 grama sode bikarbone i 35 grama stolne soli, pospite mješavinu u sudoper, a zatim joj dodajte 2 decilitra ugrijanog octa. Oribajte sudoper i otvor odvoda četkicom za zube.

7.    Hladnjak 

Četkica za zube pomoći će vam da očistite i najteže dostupne kutove hladnjaka kao i posudicu koja se nalazi ispod dispenzera vode u koju je skuplja voda koja slučajno iscuri. Jednostavno nanesite na četkicu odgovarajuće sredstvo za čišćenje i vaš hladnjak bit će očišćen tip-top.

Više detalja na: http://www.cafe.ba/lifestyle/207655_7-predmeta-koje-trebate-cistiti-cetkicom-za-zube.html