8 GODINA 072INFO: Najčitaniji portal u ZDK, ozbiljan konkurent na medijskoj sceni u BiH

8 GODINA 072INFO: Najčitaniji portal u ZDK, ozbiljan konkurent na medijskoj sceni u BiH

Portal 072info je pravo osvježenje u svijetu internet medija, koji je uz pomoć profesionalne redakcije i novinara za rekordno kratko vrijeme zadobio povjerenje široke mase i danas opravdano slovi za najčitaniji i najpopularniji internet portal na društvenim mrežama u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), ali i šire.

PRVI TEKST

Revolucija u svijetu internet medija, što je naša parola od osnivanja, počela je 29. marta 2013. godine, objavom vijesti da Zeničanka Amina Halilić putuje u Istanbul na liječenje.

Prvi tekst objavljen na portalu 29. marta 2013. godine

 

Za osam godina djelovanja u internet medijima, 072info preuzeo je potpunu dominaciju nad medijskom scenom u Zeničko-dobojskom kantonu, te se nametnuo kao ozbiljan konkurent na bosanskohercegovačkoj medijskoj sceni uopće.

Svojom požrtvovanošću, aktuelnošću, preciznošću, kvalitetnim vijestima i objektivnošću, Portal 072info je postao svakodnevno sredstvo informisanja velikog broja čitatelja, što ga čini najčitanijim i najutjecajnijim internet portalom u ZDK i šire. Osim toga, najpopularniji smo portal, u ZDK i šire, i na društvenim mrežama, o čemu svjedoče relevantni podaci.

POPULARNOST NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Kada se radi o brojkama, 072info putem Facebooka prati blizu 200.000 ljudi, a valja istaći da je itekako popularan i praćen naš Instagram profil (preko 13.000 pratitelja), a da “Google Analytcs” mjesečno zabilježi četiri miliona posjeta na naš portal. Također, itekako su popularne i naše mobilne aplikacije (iOS i Android), putem kojih nas čitaju brojni čitatelji.

Zahvaljujući ogromnoj posjećenosti, do sada bilježimo saradnje sa eminentnim firmama s područja Bosne i Hercegovine, što i ne čudi budući da smo po svim relevantnim statistikama idealan medij za produktivno oglašavanje!

Posebno smo ponosni što smo za proteklih osam godina napisali ili preuzeli od drugih medija preko 115.731 tekstova.

Svakodnevnim porastom čitatelja i ljudi koji nas prate na društvenim mrežama, 072info udario je čvrste temelje liderstva u svijetu internet medija koji djeluju u Zeničko-dobojskom kantonu, ali i šire!

U ime redakcije portala, želimo se zahvaliti svima koji su nam ukazali svoje povjerenje, čitaju naše vijesti, prate nas na društvenim mrežama i mobilnih aplikacija, a zahvaljujući kojima već godinama čvrsto stojimo na tronu.

Vaš 072info Team!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE