Ubio oca i majku, pa izašao sa prijateljima u provod

Ubio oca i majku, pa izašao sa prijateljima u provod

Rekonstruišući posljednja 24 sata koja su prethodila otkriću nezapamćenog zločina u Čista Velikoj (Hrvatska), mještani govore kako je Tin Šunjerga (19) “dobar dio subote proveo s roditeljima u polju”, da bi tu istu večer mladića vidjeli u gradu s prijateljima, kojima je, navodno, rekao u povjerenju: “Napravio sam kod kuće neko sranje”, piše Jutarnji list.

Roditelji su mu, navodno, zaprijetili da će ga poslati u komunu zbog njegovih problema s drogom, pa mu se takva vrsta ukidanja slobode nije svidjela.

– Bio je u jednom kafiću s društvom s kojim inače izlazi, a sudeći prema vremenu i pretpostavkama da mu je otac ubijen oko 17 sati kada su komšije začule jedan hitac, Tin se zabavljao bez pretjerane brige.

Tokom jutra, nakon ubistva Tina su pojedine komšije vidjele kako kroz mjesto šeta s rukama u džepovima. Bilo je to nekoliko sati prije nego što mu je u kuću banula policija – ispričao je jedan od poznanika porodice Šunjerga.

Haos u Hrvatskoj: Nakon oca specijalca, sin ubio i majku FOTO

Policijska uprava Šibensko-kninska jutros je izvijestila da je u toku kriminalistička istraga nad 19-godišnjim Tinom Šunjergom koji je u subotu i nedjelju vatrenim oružjem ubio oca Marina i majku Silvu, ali i da su pod istragom i njegovi prijatelji s kojima se zabavljao nakon monstruoznog čina.

“Osim toga provodi se kriminalistička istraga i nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog krivičnog djela”, saopštili su iz policije.

– Zaista smo potreseni jer Šunjerge su divna porodica. Nadasve skromni, ali sina nisu uspijevali odvesti na pravi put zbog poroka – kazali su mještani.

Jutarnji.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE