Kako odabrati podlogu za puder

Kako odabrati podlogu za puder
Šminkanje je najbolja prilika da svako tko želi postigne određenu transformaciju i za jedan dan postane druga osoba. Šminkanje je isto tako proces zahvaljujući kojem se mogu istaknuti sve prednosti na licu te isto tako sakriti mane za koje ne bi htjeli da ih ostali primijete. A da bi to bilo moguće potrebno je odabrati podlogu za puder.

Podloga za puder je druga riječ za tekući puder jer su žene dugo vremena koristile samo puder u kamenu, dok je danas tekući puder postao osnova nakon čega se može dodati puder u prahu ili kamenu kako bi se popravile još neke nepravilnosti.

Da bi proces šminkanja bio što uspješniji važno je znati kako odabrati pravu podlogu, a koja će odgovarati boji i vrsti kože, bilo da se radi o osjetljivoj, suhoj, masnoj ili osjetljivoj koži.

Jasno je kako podloga ima višestruko djelovanje, budući da ne pokriva samo nepravilnosti nego ujedno štiti od vanjskih uticaja, ljeti pruža SPF zaštitu, a zimi štiti od isušivanja i hladnoće.

Kako odabrati podlogu za puder? Da bi bili sigurni da ste odabrali najbolje za sebe i svoju kožu, prije svake kupovine potrebno je prvo isprobati tester. Ako niste sigurni uvijek možete potražiti kod prodavača u specijalizovanoj prodavnici.

Vjerovatno je najteže odabrati odgovarajuću podlogu ako se radi o mješovitom tipu kože. Osobe koje imaju osjetljivu kožu moraju paziti na kreme koje nanose, budući da svaki od odabranih proizvoda treba odgovarati kako suhim obrazima tako i T zonama. Zbog toga je najbolje odabrati puder u kamenu ukoliko se želi jedna podloga za cijelo lice.

Žene s osjetljivom kožom lica ne bi smjele odabrati teške proizvode koji će još više začepiti njihove pore. Za njih su najbolji proizvodi koji se mogu nabaviti u apotekama.

Za sve s masnom kožom lica rezervisana je kombinacija tekućeg pudera i pudera u kamenu.

Suha koža lica poznata je po osjećaju zatezanja, suhoće i crvenila. Za takav tip kože važno je pronaći podlogu za puder koja će u sebi sadržavati sastojke kao što su ulja, a koja će pomoći da ne dođe do isušivanja.

Kada ste pronašli odgovarajuću podlogu za puder možete ju nanijeti uz pomoć četke ili spužvice. Lakši način nanošenja biće uz pomoć spužvice s kojom ćete bolje moći pripaziti na prelaze.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE